29 de febr. 2012

Educar con "Co-razón"

Jose María Toro, és mestre de primària i escriptor, especialista en creativitat, tècniques d’estudi i en diferents àmbits de l’expressió, la comunicació  i la consciència corporal. Ha publicat gran varietat d’articles vinculats amb l’educació i el desenvolupament personal. És autor, entre altres, del llibre Educar con "Co-razón”.
 
Res millor que les seves pròpies paraules per explicar què podem trobar en aquest llibre:

En los diversos espacios educativos, y más concretamente en las escuelas, hay mucha más “cabeza” que “corazón”, mucha más “mente” que “cuerpo”, mucha más “ciencia” que “arte”, mucho más “trabajo” que “vida”, muchos más “ejercicios” que “experiencias”… mucha más pesadumbre y aburrimiento que alegría y entusiasmo.
 “Co-razón” es reivindicar para la educación un corazón que no está reñido con la razón sino que la contiene y trasciende. No es un libro de recursos ni, mucho menos, un recetario de actividades, porque, no lo olvides, querido educador o educadora, el recurso por excelencia eres tú.
Abre al azar cualquiera de las páginas del libro. Lee lo primero que te encuentres. Sólo si sientes que algo resuena, vibra, late en tu corazón al leerlo… podrás reconocer que éste es un libro para ti.  

Encara no he tingut el plaer de llegir-lo, però escoltant-lo en diverses entrevistes i conferències estic segura que valdrà la pena. Us deixo una entrevista on ens parla sobre aquest llibre i ens explica quina és la seva visió del mestre com educador. Estem davant d'una educació que ha de canviar, perquè els temps també han canviat i els alumnes són diferents i ens estan demanant a crits aquest canvi. Espero que pugueu dedicar una estoneta a escoltar-lo i gaudiu de les seves paraules.

 



Educar es, a fin de cuentas, el arte de encender los ojos del entusiasmo y de la alegría para que todo el rostro se ilumine con el resplandor de lo mejor de sí mismo.
Jose María Toro.

4 comentaris:

  1. M'ha encantat l'entrevista i, a més, ja tinc ganes de llegir el llibre del Jose mª Toro!!!
    La segona part de l'entrevista la trobo fonamental i m'encanta l'últim missatge que escrius després de l'entrevista.
    Genial aquesta entrada!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'alegra que t'hagi agradat tant. La veritat és que aquest home és encantador.

      Una abraçada!

      Elimina
  2. Quina bona pinta Lluna. Després, si en tinc una estona, em miraré les entrevistes. Gràcies per donar-lo a conèixer.

    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Val la pena dedicar una estona a escoltar les meravelloses paraules d'aquest home. Quan ho facis ja em diràs què t'ha semblat.

      Una abraçada!

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...