13 de febr. 2012

Ens movem amb Calder

A P5 treballem el cos humà des de l'exploració de les possibilitats que els dóna el seu cos, de moviments, de control postural, ... És una edat importantíssima per assegurar-nos que van agafant una bona lateralització i integració de l'esquema corporal de forma correcta. Una bona base en aquests aspectes els beneficiarà de cara a la primària. Per tant, hem començat amb els moviments del cos imitant postures i mirant-nos al mirall per veure si ens copia o no. Hem descobert que no ho copia igual que quan és un nen el que tenim al davant.
Després tot aquest treball més experimental amb el cos l'hem passat a l'art a través d'Alexander Calder. Hem observat el moviment en les seves figures fetes de filferro i en les del seu circ. Al blog El pavelló d'Infantil també hi trobareu un treball amb els personatges del circ de Calder boníssim.
Aquestes són les imatges que els infants han observat abans de començar el seu treball:


A partir d'aquí han realitzat el seu ninot de filferro amb neteja-pipes i l'han col·locat en la postura que més els ha agradat. Ha costat una mica fer el ninot i alguns han necessitat l'ajuda de la mestra però l'objectiu no era que sabessin fer-lo sinó que un cop realitzat juguessin a buscar una postura amb el cos que mostrés moviment i això sí que ho han aconseguit!

Primer el cos amb un neteja-pipes sencer:

Després les cames amb mig neteja-pipes:


I finalment els braços amb l'altra meitat:


I ara a donar-li moviment!

4 comentaris:

  1. M'han encantat les figures que han creat els nens i nenes. No hi ha dubte que han entès l'activitat que els has proposat. Molt interessant conèixer l'Alexander Calder, trobo que en podem treure molt de suc, tu ho has demostrat molt bé!

    Una abraçada.

    ResponElimina
  2. Gràcies Joel. És veritat que l'Alexander Calder té moltes possibilitats. El fet d'haver-ho treballat de manera experimental primer amb el seu propi cos segurament ha ajudat molt al treball posterior.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  3. M'agraden molt! Hi ha postures ben divertides.
    Una abraçada, Lluna!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...