31 de jul. 2012

El món daurat de Klimt


I seguim amb el curset de plàstica per submergir-nos en el meravellós món daurat de Klimt
Durant la quarta sessió vàrem realitzar una adaptació d'una de les obres de l'artista a partir de material reciclat. Vam reunir tot tipus de papers, plàstics,... daurats i brillants. El resultat va ser un fantàstic mural unit com un puzle a partir de les diferents peces que vam realitzar per grups. Un treball cooperatiu amb un resultat excel·lent.27 de jul. 2012

Buscant l'equilibri amb Calder

Seguim amb el curset de plàstica i avui us presento la tercera sessió inspirada en Calder, el nostre artista juganer. Aquesta vegada descobrim l'equilibri i l'harmonia en els seus mòbils i com cada part és important per a formar un tot. El valor de la cooperativitat es pot transmetre a través de la seva obra.

Alexander Calder va ser l'inventor del mòbil i precursor de l'escultura cinètica, aplicant a l'escultura abstracte la idea de moviment.


No hi ha millor mestre que ell per ensenyar-nos a fer mòbils i escultures en equilibri.

25 de jul. 2012

Paul Klee i el color


Continuem amb Paul Klee però ara amb una part de la seva obra on el color és el més important, sobretot després del seu viatge a Tunísia:

"El color me posee, no tengo necesidad de perseguirlo, sé que me posee para siempre... el color y yo somos una sola cosa. Yo soy pintor."


En els seus quadres podem trobar composicions cubistes on el color és el més important i la línia com a expressió simbòlica dels seus personatges. En les seves produccions artístiques recrea mons fantàstics que poden despertar la imaginació i la creativitat dels infants.

23 de jul. 2012

Els peixos d'en Paul Klee

La segona sessió del curs d'estiu va estar dedicada al mar a través de l'obra d'en Paul Klee.

Aquest artista té unes quantes pintures on apareix el fons marí amb peixos i monstres marins. El fons negre en contrast amb la lluminositat dels peixos, plens de color, és el que podem observar en l'obra d'en Klee.
Aquest contrast és el que vam expressar en els nostres peixos envoltats per un mar amb diferents tonalitats de blau.

20 de jul. 2012

Simetries amb Gargallo

Aprofitaré aquest estiu per presentar-vos alguns dels treballs que vaig realitzar ara ja fa uns tres estius en un curset de plàstica on vam treballar diferents propostes a partir de cinc artistes. Avui us ensenyaré el que vam fer inspirant-nos en Pablo Gargallo.


A partir de la visualització del tipus d’escultures i màscares de l’autor, començant per les primeres més elaborades fins a les últimes, on va anar experimentant noves maneres d’expressar-se, jugant amb el ple - buit i desdoblant les formes mitjançant simetries. 


18 de jul. 2012

Per què em costa tant aprendre?

Us recomano aquesta lectura que ens acostarà a les necessitats d'aquells nens que pateixen algun tipus de trastorn de l'aprenentatge i ens donarà eines  pràctiques per buscar-hi solucions i ajudar-los a avançar.

L'Anna Sans és metgessa del Servei de Neurologia de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona on, a més, coordina la Unitat de Trastorns de l'Aprenentatge (UTAE).

"Estàs sempre als núvols", "no t'hi esforces", "para de moure't!"... Aquestes són algunes de les frases que habitualment senten els nens i joves que, malgrat tenir un nivell d'intel·ligència normal o superior al de la resta de població, no aconsegueixen bons resultats acadèmics. Gràcies a l'avenç de les neurociències, avui sabem que aquests nens i joves poden patir algun tipus de trastorn de l'aprenentatge que ha de ser tractat per evitar possibles conseqüències nefastes a nivell personal i social. Aquest llibre proporciona les pautes concretes per a detectar, diagnosticar i tractar nens i joves amb dislèxia, amb dèficit d'atenció/hiperactivitat, amb trastorn de l'aprenentatge no verbal, amb trastorn del desenvolupament del llenguatge, amb la síndrome d'Asperger o amb discalcúlia. 


Ja fa temps que vaig descobrir aquest llibre i vaig pensar que podia ser molt útil. Aquest curs passat, fent un curs sobre Dificultats específiques de la lectoescriptura també ens el van recomanar.

15 de jul. 2012

Canvi de consciència educativa

Les vacances són un bon moment per reflexionar sobre la nostra tasca educativa. Ara que tenim més temps us deixo aquest vídeo del programa Redes on ens parla del sistema educatiu actual. 
Ens planteja un canvi de consciència educativa, ja que el model que encara s'utilitza ara està totalment desfasat. Els nens d'avui necessiten estar motivats per aprendre, poder experimentar, manipular i treure tot el seu potencial creatiu. Els mestres tenim la clau del canvi. Posem-nos tots a treballar per aconseguir-ho.


11 de jul. 2012

Make and takes

Al bloc Educació i les TIC, el Joel ens ha deixat un enllaç molt interessant. Es tracta d'una web on hi podreu trobar de tot: receptes de cuina, detalls per la casa, manualitats,... Hi he donat una volta i he trobat unes quantes idees que ja m'he apuntat pel proper curs. Les comparteixo amb vosaltres. No dubteu de fer-hi una ullada. Val la pena!
http://www.makeandtakes.com/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...