30 de maig 2013

La pell dels dinosaures

Seguim amb el projecte dels dinosaures i aquest cop hem fet pell de dinosaure. Amb les investigacions fetes han descobert que mai s'han trobat restes de pell de dinosaure ja que aquesta es descompon, només alguna empremta fossilitzada, però se suposa que la seva pell era semblant a la dels rèptils: rugosa, dura i amb escates. Del color tampoc se'n sap res.
Els nens han pensat quins materials dels que tenim a l'aula ens podrien servir per representar la textura de la pell d'un dinosaure. Han cregut que els podria anar bé la plastilina, la sorra i la pasta que tenim a les plates sensorials, la cartolina ondulada i paper de seda per arrugar-lo. Després d'enganxar aquests materials sobre una cartolina, quedant un collage de textures que semblava un Tàpies, han pintat per sobre amb pintura del color que els ha semblat que podia ser el seu dinosaure.
S'ho han passat molt bé i els resultats han estat molt creatius. El pes de la cartolina no sé si permetrà guardar-ho dins l'àlbum del projecte, ja que alguns s'han passat amb la quantitat de plastilina.
25 de maig 2013

Mesurant dinosaures

Aquest trimestre estem treballant el projecte dels dinosaures que ells van escollir lliurement.
Una de les coses que volien descobrir era quin era el dinosaure més petit i quin era el més gran. Després de saber-ne les mides i el pes hem fet algunes activitats que ens han ajudat a entendre millor els números i les unitats de mesura.
Hem descobert, amb l'ajuda de les famílies, que el dinosaure més petit que s'ha trobat és el Microraptor, un dinosaure herbívor que tan sols mesurava 30 cm i pesava 2 quilograms. De seguida han vist clarament que devia ser molt petit perquè ells feis poc que s'havien mesurat i tots mesuraven més de 100 cm. Però volíem saber quan era exactament aquesta mesura. Com que a la classe tenim una cinta mètrica enganxada a la paret que ens va servir per mesurar-nos hem anat a buscar-hi el número 30 i de seguida l'hem trobat. Hem pensat que sobre la fitxa que havíem omplert estaria bé enganxar una cartolina amb la mida del dinosaure. Per fer-ho hem dibuixat els 30 cm a la pissarra i els nens han anat passant a mesurar la seva cartolina i hi han fet una senyal per saber quin tros els sobrava i l'havien de retallar.

El dinosaure més gran ja ens ha complicat una mica més el treball. Segons les informacions trobades sembla ser que va ser l'Argentinosaure, un gegant de 40 m i 100 tones de pes. Davant aquestes mesures estàvem una mica perduts. Només teníem clar que devia ser molt gran.
Com que ja coneixíem una mica la cinta mètrica algun sabia que 100 cm era 1 metre. Quan han vist el tros que feia 1 metre de seguida han dit que el dinosaure seria 40 vegades aquell tros. He plantejat una pregunta: Penseu que hi cabria al pati de l'escola? Alguns han dit que no però la majoria pensava que sí. No es podien imaginar que un animal pogués ser tant gran. Hem decidit agafar el metre i anar al pati a comprovar-ho.
Hem pensat fer-ho aguantant la cinta mètrica amb el dit i cada un l'agafava i la posava on l'últim havia posat el dit, fins que hem format una fila molt llarga metre a metre i ja no teníem més nens. Els primers han continuat mesurant fins a 40 metres i hem descobert que sí que hi cabia al pati! Però no li quedava massa tros. Hi cabia però no podria caminar. Quin animal més enorme!!!!
Els nens s'ho han passat molt bé descobrint les mesures dels dinosaures i a mi m'ha anat molt bé observar-los com prenien aquestes mesures ja que tots els que mostren dificultats amb la orientació espacial, el traç, la lateralitat, els ha costat molt col·locar correctament el metre al principi de on acabava la última mesura.

23 de maig 2013

Nous premis!

Des dels blocs amics Els Petits Infants de la Magda i Ses meves feinetes de la Laura he rebut aquests dos premis. M'ha fet molta il·lusió!!! Moltíssimes gràcies a totes dues!!!Aquests dos premis estan pensats per donar a conèixer blocs minoritaris triat pel mateix "blocaire" entre els seus preferits, establint així una cadena entre blocs petits (de menys de 200 seguidors) que no tinguin fins comercials.

Les condicions que s'accepten en rebre aquest premi són:

Anomenar la persona o bloc que ha concedit el premi i fer-hi un enllaç.
Posar l'etiqueta del premi.
Passar el Premi a cinc blocs amb menys de 200 seguidors/es.
Informar als blocs premiats deixant-hi un comentari amb l'adreça de l'enllaç.

Ara em toca a mi no trencar aquesta cadena. Tenint en compte que només en puc triar cinc serà molt difícil triar-los ja que tots s'ho mereixen només per les ganes de compartir. Procuraré triar-ne cinc que encara no hagin rebut el premi i així arribarà al màxim de blocs possible.

Felicitats a tots els premiats. Us ho mereixeu!!!


17 de maig 2013

Un tastet de Howard Gardner

El passat divendres vaig poder gaudir del plaer d'escoltar en una conferència al gran Howard Gardner i la seva teoria de les intel·ligències múltiples. La conferència va estar organitzada pel col·legi Montserrat de Barcelona, escola puntera en dur a terme una metodologia que afavoreix totes les intel·ligències.
M'han quedat moltes ganes de poder visitar aquesta escola i poder veure com duen a terme aquest nou enfocament. Mentrestant, aniré llegint el llibre que vaig poder comprar i que recomano, on la directora Montserrat del Pozo ens explica com es porta a terme a l'educació infantil. http://www.think1.tv/videoteca/es/index/0-36/inteligencias-multiples-educacion-infantil-colegio-montserrat

En els següents enllaços podreu veure un vídeo del treball a l'escola, els llibres publicats per a tots els cicles i altres recursos i informacions molt interessants.

http://www.cmontserrat.org/joomla/index.php/ca/inteligencies-multiples

http://www.e-psicopedagogia.com/video-trabajar-las-inteligencias-multiples/


3 de maig 2013

Estampem la primavera

Sembla que a aquesta primavera li costa una mica d'arribar. Per animar-la nosaltres hem estampat amb esponja i colors pastel ben primaverals. Un cop seca l'estampació hem dibuixat a sobre amb retolador negre un paisatge de flors i insectes.Aquesta idea va sorgir després de veure una activitat realitzada al bloc Art With Mr. E.

1 de maig 2013

Premi de primavera

De part de la Blanca en el seu bloc de premis Sari Apala m'ha arribat aquest premi de primavera, procedent originàriament del bloc http://podemos-juntos.blogspot.com.es/
Moltes gràcies Blanca per pensar enn el meu bloc!!!
 

I ara responc a les preguntes tal i com em demanen les normes:

Premi que més t'ha agradat rebre: Tots m'agraden però el primer va ser el que més il·lusió em va fer.
Regla en els premis que sempre falta: Que les nominacions no tinguin límit.
Inventa un nou nom de la teva flor preferida: Margarosa.
Mineral que admires: La rosa del desert.
Argument perfecte d'un llibre: Aquell en el que pugui trobar allò que necessitava escoltar, saber o sentir en el moment de la lectura.
Valors que li falten al món: Respecte, tol·lerància, assertivitat i sinceritat.
Erradicaries... la violència.
Raons per passar el premi: Tothom que fa l'esforç de compartir a través d'un bloc es mereix el premi.

I ara les 10 nominacions pel premi:

Blanca de Actividades para Educación Infantil
Carme de Fer de mestres
Magda de Els Petits Infants
Olga de Petits Grans Artistes!
Mireia de Món infantil
Mónica de Por el camino de las emociones
Estrella de Idees Magistrals
Mònica de Buscant idees
Marta de Fent i desfent
Eva de El pavelló d'Infantil


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...