30 d’ag. 2013

Tot pensant textures visuals

Treballar les habilitats de pensament durant l'etapa d'Educació Infantil és molt important per aconseguir que en el futur els alumnes tinguin criteri, siguin creatius, sàpiguen buscar solucions, siguin capaços d'imaginar, valorar,... Saber pensar implica desenvolupar unes habilitats per fer-ho que cal aprendre per aconseguir un raonament.
Una de les habilitats de pensament és la de recerca, que implica endevinar, observar, esbrinar, formular hipòtesis, entre d'altres. I una de les activitats que ens pot servir per desenvolupar aquesta habilitat pot ser l'observació de textures visuals. Quan la mestra mostra una fotografia on es percep una textura l'infant ha d'imaginar què pot ser allò que veu, de què es pot tractar i, per fer-ho haurà de ser bon observador, haurà de fer connexions entre les seves experiències prèvies i el que està observant, haurà de relacionar una part amb el tot i haurà de fer hipòtesis sobre què pot ser i raonar-ho.
Les textures visuals, a més de ser una bona eina per treballar habilitats de pensament també ens poden ser útils per expressar les emocions i sensacions que ens provoquen al observar-les. L'alumne es pot imaginar com deu ser allò que veu si ho pogués tocar, llis o rugós, tou o dur, mullat o sec,... i pot expressar si seria agradable o no el seu tacte.
Us deixo l'enllaç al tauler de textures visuals que podreu trobar al Pinterest d'unpolsimdesal. Espero que us siguin útils per aquest nou curs que ja és a punt de començar.

23 d’ag. 2013

Ensenyar a través de l'art

Ja queda menys per començar el nou curs i aviat haurem de començar a escalfar motors. No ens n'adonarem i ja estarem pensant en les unitats didàctiques del primer trimestre, en escollir projecte, nom per l'aula,... I quina millor manera per introduir o treballar qualsevol tema que una bona obra d'art. L'art sempre és un element molt motivador pels petits, fa volar la imaginació, alimenta la creativitat i els ajuda a connectar amb coneixements previs.
Al bloc 15unidadesdidacticas.blogspot.com.es hi podem trobar una proposta molt interessant per introduir les unitats didàctiques. Una obra d'art de Van Gogh per cada una de les 15 unitats didàctiques. 


Si voleu visualitzar la presentació de les 15 obres cliqueu aquí.

19 d’ag. 2013

Un regalet d'aniversari

Torno de vacances amb les piles carregades després d'uns merescuts dies de desconnexió, amb ganes de seguir compartint i de viure amb tots vosaltres un nou curs escolar, que segur estarà ple de novetats, nous reptes i molta creativitat.
Arribar i trobar un regalet de l'Anna de Petit Món no està gens malament per començar. Des d'aquí li envio una forta abraçada per aquest primer any al món blogger i espero que en siguin molts més. Moltes felicitats no només pel primer aniversari sinó també per la gran feina que fa en el seu fantàstic bloc. M'ha semblat una idea bonica la de regalar aquest premi per celebrar el primer any. Moltes gràcies Anna! Me'l guardo i el comparteixo amb tothom qui el vulgui. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...