24 de febr. 2014

Dibuix inicial per començar el projecte

La setmana passada vam començar el projecte de L'Espai amb una conversa sobre què sabem i què volem saber. Després el dibuix on van poder expressar tots els seus coneixements sobre l'Univers. Alguns dels dibuixos són fantàstics!!! Ja saben un munt de coses!!! Em sembla doncs que ja estem preparats per començar a investigar. Ens repartim la feina i uns quants s'han emportat a casa algunes de les preguntes sobre el que volen saber. Amb l'ajuda de les famílies segur que farem moltes descobertes.
Com que aquest tema és molt ampli i per tal d'anar més organitzats, iniciem el projecte fent un viatge per conèixer l'Espai. I, és clar, per poder viatjar per l'Espai primer ens hem de convertir en astronautes i pujar dalt del coet. Prepareu-vos que el viatge està a punt de començar!!!22 de febr. 2014

Confegim paraules amb la lletra G

Seguim tenint aportacions de material per confegir paraules prenent com a model el treball de l'anterior entrada: Confegim paraules i ens autocorregim.


Fa uns dies Recursos per a l'Educació Especial havia creat material descarregable per treballar aquest recurs amb paraules que contenen el dígraf LL. Aquesta vegada és la Sílvia Sánchez qui l'ha creat amb paraules que contenen la lletra G.

http://www.calameo.com/read/000143470c5ab354a3f54?view=slide

Moltes gràcies Sílvia per seguir compartint material. Segur que ens serà molt útil a tots.

18 de febr. 2014

Construïm i fraccionem frases

Els de P5 que van més avançats en l'aprenentatge de la lectoescriptura s'han llençat a escriure frases després d'haver-les treballat en sessions anteriors. Primer han pensat una frase, l'han escrit en una tira de cartolina i l'han corregit. A continuació l'han resseguit amb retolador i han separat les paraules marcant una línia amb llapis. A alguns això encara els costa una mica però en general se n'han ensortit prou bé. Un cop la separació estava ben feta han tallat les paraules i.... ja tenim una pila de frases per ordenar i tornar a construir. El més important és fer cada frase amb un color de cartolina diferent i així no se'ns barregen. 


 

La següent sessió l'han dedicat a ordenar frases que van fer els seus companys. Quin embolic!!!  Algunes eren força difícils i molt llargues però com que les havien fet ells no hi ha hagut cap queixa i al final tothom ha pogut construir-ne una.


 

16 de febr. 2014

Dos nous premis!

Arriben al bloc dos premis concedits des de diferents blocs: Els Petits Infants, Compartint il·lusions, Mira què fem ara i La maleta del pre-cinma a infantil. Moltes gràcies a la Magda, l'Ana, l'Eugènia i a la Txell per pensar en Un polsim de sal.Aquests premis són un reconeixement entre blocaires amb la finalitat d'aconseguir més difusió i fer més visibles els diferents blocs.
Si el teu bloc ha rebut aquest reconeixement i tens ganes de compartir-lo amb altres blocs cal:

- Agrair al blocs que t'han concedit el premi i fer-te seguidor.
- Donar el premi a 11 blocs que acaben de començar o que tenen menys de 200 seguidors.
- Informar del premi a cadascun dels blocs.
- Visitar els blocs que han estat premiats juntament amb el teu.

Prefereixo seguir compartint entre blocs que potser encara no han rebut els premis, per tant els 11 blocs premiats són:


Espero que aquests nous premis serveixin per encomanar ganes de seguir compartint i ens ajudin a conèixer nous blocs.

Enhorabona a tots els premiats!!!

14 de febr. 2014

Cursa de números


Seguim practicant el comptatge amb pots amb EntusiasMat i aquesta vegada ho hem fet a través d'un joc. Es tracta d'aixecar una carta de números i per torns cada nen del grup fica dins el pot un element comptable començant a comptar pel número 1. Aquí tots han d'estar atents al número que diu el seu company ja que hauran de seguir comptant. Hauran de dir el número següent, un més, fins arribar al número que havia sortit a la carta. El nen que diu el mateix número de la carta s'anota un punt amb una fitxa. El següent gira una altra carta i tornem a començar. El jugador que aconsegueixi 10 fitxes ha guanyat. 


10 de febr. 2014

Composició d'hivern

Seguim utilitzant l'hivern com a font d'inspiració per treballar la plàstica. Aquesta vegada hem realitzat una composició amb pintura a rodet, tires cargolades de paper de seda i pintura de dits. Primer hem dividit l'espai en quatre colors que representen les tonalitats que podem observar al cel en una posta de sol hivernal. Després hem fet tires cargolades de paper de seda negre que han servit per enganxar-les donant formes al paisatge: muntanyes, arbres, camins,... Finalment una nevada de pintura blanca amb el dit.
La font d'inspiració per aquesta composició ha estat com sempre el Pinterest amb aquesta activitat.


 


 

8 de febr. 2014

Confegim paraules amb el dígraf LL


https://www.facebook.com/recursosee

Recursos per a l'Educació Especial  ha creat un material per confegir paraules amb el dígraf LL seguint el model de l'activitat per treballar la consciència fonològica publicada anteriorment al bloc: Confegim paraules i ens autocorregim.


Moltes gràcies Yolanda per compartir i per crear aquest nou material que ara sí que us podreu descarregar.

http://www.calameo.com/read/000143470753d11b999165 de febr. 2014

Comencem projecte: L'espai.

Avui hem votat quin serà el projecte a treballar durant aquest segon trimestre. Ens ha costat escollir, perquè després de votar els temes proposats, els vots han quedat molt repartits i no hi havia unanimitat. Finalment hem sumat els vots que havien anat a parar a la lluna, les estrelles, els planetes,... i hem decidit treballar-ho tot junt. Per tant, el projecte serà L'Espai. Ara sí que ja tenim majoria absoluta.

Espero que amb l'ajuda de tots ens quedi un superprojecte. És el primer cop que demano ajuda a Un proyecto entre todos. Gràcies!


Hoy hemos votado cuál será el proyecto a trabajar durante este segundo trimestre. Nos ha costado elegir, porque después de votar los temas propuestos, los votos han quedado muy repartidos y no había unanimidad. Finalmente hemos sumado los votos que habían ido a parar a la luna, las estrellas, los planetas, ... y hemos decidido trabajarlo todo junto. Por tanto, el proyecto será El Espacio. Ahora si que ya tenemos mayoría absoluta.

Espero que con la ayuda de todos nos quede un superproyecto. Es la primera vez que pido ayuda a Un proyecto entre todos. Gracias!
 
 
 

2 de febr. 2014

El nombre i la quantitat des de les intel·ligències múltiples

Seguim EntusiasMats amb les matemàtiques, jugant i jugant mentre aprenem. Aquesta vegada hem fet un joc en el que l'oïda és la protagonista. Hem enganxat un número a l'esquena d'un nen/a i els seus companys havien de picar de mans tantes vegades com corresponia a la quantitat per tal que el nen/a que portava el número a l'esquena, i no sabia quin era, l'endevinés. Després hem repetit el mateix però per parelles. Escoltar i comptar a la vegada no és tan fàcil com sembla.

  


Finalment el tacte ha complementat l'activitat. Per parelles, altra vegada, s'han dibuixat un número a l'esquena mentre l'altre l'endevinava.
Tots els nens no tenen desenvolupats tots els sentits d'igual manera, i fer activitats on hi estiguin implicats diferents sentits per arribar al mateix aprenentatge, facilita que tots el puguin arribar a interioritzar.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...