9 d’abr. 2015

Combinatòria amb cubs

Avui els de primer han fet combinatòria amb EntusiasMat. A partir del plantejament del problema següent: Tenim tres cubs, un de blau, un altre de vermell i un de color groc. Volem saber de quantes maneres diferents podem ordenar els tres cubs. 
Els alumnes han treballat per grups. A cada taula han agafat un dau vermell, un de blau i un de groc per representar els tres cubs i han començat a ordenar-los de maneres diferents. En un paper han anat anotant les diferents combinacions. Després les han repassat per si n'havien repetit alguna.








Finalment han posat en comú els resultats. Dos grups n'han trobat tres, dos grups més n'han trobat 5 i finalment els dos grups restants n'han trobat 6. Cada grup ha explicat com ho ha fet i els grups que n'havien trobat menys s'han adonat que ells no havien tingut en compte que el primer cub es podia repetir si es canviava l'ordre dels altres dos.
Hem anotat totes les combinacions possibles a la pissarra, un total de 6, i hem tornat a repartir els papers als grups que no les havien trobat totes perquè esbrinessin quines els faltaven.



El més bonic de veure són les diferents maneres que cada grup ha utilitzat per anotar les diferents combinacions. Des de l'escriptura dels colors, passant per diferents marques, fins al dibuix perfecte dels cubs.

4 comentaris:

  1. Molt interessant!! Coincideixo que, resultat final a part, el millor és haver vist el procés i les decisions que ha pres cada grup. Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  2. Muy buen trabajo, Luna. Me ha gustado ver como experimentaban. Muy buena semana. Un beso.

    ResponElimina
  3. Muchas gracias! En seguida paso a recogerlo!

    ResponElimina
  4. Muchas gracias! Enseguida paso a recogerlo!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...