13 de març 2015

Sàlix i els sentits

Coneixeu el projecte del Sàlix i els sentits? A la nostra escola fa molts anys  que el tenim instaurat a P4. Cada curs dediquem 5 setmanes a treballar-lo. Una setmana per cada sentit. Es tracta d'un projecte per treballar els cinc sentits a partir de la motivació del Sàlix, un pallasso que ens va guiant en la descoberta de cada un d'ells. La primera activitat és l'audició d'un conte i després tenim tota una setmana per realitzar activitats d'experimentació al voltant de cada un dels sentits.

http://www.lacenet.org/sentits/


Us deixo l'enllaç al projecte on podreu trobar-hi la proposta didàctica i tota mena de recursos per dur-lo a terme: vídeos, activitats al JClic, cançons, contes, imatges, manualitats,...

Una mà de contes també ens ofereix un llistat de contes sobre els cinc sentits. Un dels contes que hi podem trobar el teniu també a aquest enllaç on el podreu visualitzar: El llibre negre dels colors.
El llibre negre dels colors és un conte il·lustrat en blanc i negre que ens parla dels colors, des de la percepció d'en Tomàs, un nen sense visió. Per ell els colors tenen sabors, olors, sons, textures,...

També podeu veure l'experiència a altres escoles:

Mirada pedagògica

Experiència a l'escola Riu d'Or de Santpedor

Finalment us deixo algunes de les activitats realitzades durant la setmana del tacte i la del gust:

PINTEM AMB PINTURA BARREJADA AMB SORRA I PINTURA SOLA: LLIS/RUGÓS







TASTEM ALIMENTS I DIEM SI ENS AGRADEN O NO:


SOM CUINERS: DECOREM UNA CULLERA DE FUSTA:


2 comentaris:

  1. Lluna, quanta informació! M'ho guardo per anar-ho estudiant a poc a poc... Gràcies per compartir-ho!

    ResponElimina
  2. No lo conocía y me encanta. ¡Qué pena no haberlo sabido el año pasado cuando hicimos el proyecto del cuerpo! :( Buen domingo!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...