28 de gen. 2012

Aprendre a escriure

El passat dimecres 25 de gener es va emetre al programa Quèquicom un reportatge sobre l'aprenentatge de la lectura i l'escriptura des dels seus inicis d'escolarització. És un vídeo on queda molt clar el procés mental pel qual va passant l'infant al llarg d'aquest aprenentatge.

La Gal·la, una nena de 4 anys, comença a aprendre a escriure. El seu pare, el reporter Pere Renom, en fa el seguiment durant 7 mesos i grava el seu progrés en la identificació de síl·labes, dels fonemes i la seva representació en grafemes, les lletres de l'alfabet. A plató, Jaume Vilalta explica la curiosa història de la lletra B des del jeroglífic egipci -que representava conceptes- fins a l'alfabet llatí, que representa sons.

Per a tots els que som mestres d'educació infantil penso que pot ser molt interessant. La visualització d'aquest procés el trobem acompanyat per les explicacions d'Enriqueta Garriga, mestra, logopeda i psicòloga de la Facultat Blanquerna. A més hi trobem activitats concretes realitzades a l'aula que ens poden donar idees per millorar la nostra tasca docent.

A tv3alacarta hi trobareu el vídeo i si us el voleu descarregar cliqueu aquí

 

5 comentaris:

  1. Gràcies LLuna per l'enllaç.
    No ho vaig veure que al "quèquicom" feien un reportatge sobre la lectoescriptura.Quan tingui una estona el miro que segur que és molt interessant.
    Fins aviat!!!
    Petonets!!!

    ResponElimina
  2. M'ha encantat, Lluna!!! Un reportatge genial que verifica que anem per el bon camí!!!
    Ptonets, guapa!

    ResponElimina
  3. Magda, no te'l perdis. Val la pena veure'l.
    Petonets!

    ResponElimina
  4. Gràcies Olga. La Gal·la és una nena preciosa, oi? I fa un procés d'aprenentatge modèlic.
    Petonets també per a tu!

    ResponElimina
  5. Moltes gràcies per compartir-lo i per tota l'explicació. Una gran entrada Lluna. Felicitats!!! La comparteixo! Aprofito per desitjar-te molt bon final de trimestre.
    Yolanda Roset
    http://blocs.xtec.cat/recursosee

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...