19 de gen. 2012

La vergonya a través de l'art

Fa uns dies vaig explicar com havíem treballat l'emoció de la vergonya i us vaig dir que ens faltava l'activitat final. Sempre acabem el treball d'una emoció amb una obra d'art. Aquesta vegada hem utilitzat Retrat d'una nena (1920), de Karl Schmidt-Rottluff.


Primer hem observat els colors, l'expressió de la cara, la posició del cos, les mans,... Els nens han dit que sí que es notava que la nena pintada al quadre tenia vergonya perquè tenia la cara cap avall i les mans agafades, el cos inclinat  cap endavant, com si es volgués amagar. Els colors els han semblat adequats  per expressar la vergonya, sobretot el verd fosc i el mostassa, però el blau pensaven que no era de vergonya, i en general, els ha semblat que era massa fosc.
Finalment ells han fet el seu propi retrat expressant la vergonya. Ho han dibuixat amb llapis, han pintat amb ceres i han fet el fons amb pintura aigualida per no tacar les ceres. Han decidit utilitzar el verd fosc, el mostassa i  el gris per realitzar el fons.



Després d'observar-los podem veure que cada infant viu aquesta emoció de manera molt diferent. 

                                    

8 comentaris:

  1. Increïble com tan petits poden reflectir aquest sentiment!!!
    Per cert, m'encanta l'últim! Un intent de perfil genial.
    Una abraçada des de petits grans artistes.

    ResponElimina
  2. Quins artistes Lluna!!!!
    Els dibuixos dels nanos són genials!!!!
    Petonets!!!

    ResponElimina
  3. Hola Olga! Sí, aquest últim és d'una petita artista que fins hi tot s'ha atrevit amb el perfil, i li ha quedat molt bé. Aquesta nena promet.
    Un petonet!

    ResponElimina
  4. Hola Magda! Sí, relament aquest curs estic gaudint molt de la plàstica perquè són nens molt detallistes i creatius i els resultats sempre són bons.
    Un petonet també per a tu!

    ResponElimina
  5. Uau! Realment els dibuixos ens expressen la realitat dels infants. M'ha agradat molt com has treballat la vergonya. Felicitats!

    Una abraçada.

    ResponElimina
  6. Gràcies Joel. Sí, les expressions d'aquestes cares parlen soles.

    Una abraçada!

    ResponElimina
  7. Quins retrats més bonics! Es nota que l'activitat està molt ben treballada. Enhorabona!

    ResponElimina
  8. Gràcies Fany. Portem des de principi de curs treballant la vergonya i aquesta ha sigut l'última activitat, on els nens han expressat cada un a la seva manera com entenen aquesta emoció.

    Una abraçada!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...