22 d’abr. 2015

Autoretrat amb ceres

A P5 aquest trimestre estem descobrint el nostre cos i avui li ha tocat a la cara. Tots han portat de casa un mirallet per observar-se molt bé i fixar-se en tots els detalls per poder fer un magnífic autoretrat.
Aquesta vegada l'hem fet amb ceres, sense dibuixar prèviament amb llapis, directament i sense poder esborrar.  D'aquesta manera han hagut de planificar com farien el dibuix. Han pensat en la mida que ocuparia la seva cara en el paper i primer han fet el traç amb el dit. Després han pensat com dibuixarien les parts de la cara i quins colors utilitzarien. De seguida s'han adonat que per pintar la pell tenien el color carn, però alguns eren més blancs i altres més morenos. Els he explicat que podien barrejar colors i difuminar-los una mica amb els dits i han estat d'acord en que seria la millor solució per aconseguir el to de pell que més s'aproximés a cada un d'ells.
El fet de dibuixar sense poder esborrar obliga els infants a pensar més en el que estan fent i a buscar solucions alternatives davant les possibles errades. El traç directe ajuda a millorar la confiança en un mateix.
El resultat final ha estat molt bonic. Les cares han quedat expressives i divertides. A alguns només de veure el dibuix ja els podríem identificar. Han fet molt bona feina.





 












5 comentaris:

  1. Molt bonics aquests autorretrats!! Tens un regalet en forma de premi Parabaits al meu blog http://somnisdecolors.blogspot.com.es/ Felicitats!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gracies!! De seguida passo a recollir-lo! Una abraçada!

      Elimina
  2. Les han quedado fabulosos. Menudos artistas! Un saludo.

    ResponElimina
  3. Una proposta que m'encanta, la posarem en pràctica la propera setmana. Gràcies per compartir.
    Una abraçada

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...