Un polsim de sal


En aquest blog trobareu idees, recursos, articles, etc., relacionats amb el món de l’educació i en especial de l’Educació Infantil.
M’agrada veure l’escola com un lloc on els infants poden créixer desenvolupant cada una de les seves habilitats personals, amb creativitat i confiança en ells mateixos. Potser és a l’Educació Infantil, amb un currículum més obert i flexible i on normalment no s’utilitzen llibres de text que obliguen a seguir un camí que sovint no s’assembla al que els interessa als propis alumnes, on les mestres ens sentim més lliures per treballar per projectes, viure l’art des de les diferents àrees, deixar lloc a l’experimentació, al diàleg, utilitzar més varietat de dinàmiques i agrupaments, donar més importància a les emocions i sentiments i en definitiva fer de la nostra professió una experiència molt enriquidora, sempre en procés de formació, amb il·lusió per introduir noves maneres de treballar i sempre premiades amb les mirades agraïdes dels infants, les abraçades, les paraules boniques, els somriures.
A vegades el que necessitem són com petites receptes que ens faran donar una altra mirada, un altre enfocament a les activitats de l’aula. Per això, sovint, el que ens cal potser només és aquest polsim de sal que ens faltava per acabar de trobar la manera de gaudir d’una activitat i fer-la realment enriquidora, tant per la mestra com per l’alumne.
Amb aquest blog vull tenir la possibilitat de compartir amb tothom que vulgui algunes de les activitats que fem a l’aula i donar a conèixer altres maneres d’enfocar l’educació des d’una perspectiva més creativa i constructivista, tenint en compte més a l’infant com a ésser humà amb unes necessitats i unes emocions i amb uns potencials diferents i únics, que penso haurien de fer-nos reflexionar per anar canviant l’escola poc a poc des del nostre lloc on ens ha tocat estar. Les ganes de transmetre aquesta il·lusió per aconseguir un canvi entre tots m’han portat a compartir les meves inquietuds amb tots vosaltres i espero enriquir-me amb les vostres aportacions.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...