20 de jul. 2015

Preguntes per pensar

És temps de descans i també de reflexió. Les vacances són bones per carregar piles, però també per pensar en el curs que hem deixat enrere i adonar-nos de quines coses han anat bé i quines altres podríem millorar. És temps de bons propòsits pel proper curs. La nostra és una feina on l'autocrítica és necessària per poder fer de la professió un repte.
Estem en temps de canvi i aquest ja es comença a ensumar a moltes escoles, als mitjans de comunicació, a les xarxes socials. Els mestres comencem a plantejar-nos dubtes sobre aspectes que fins ara mai s'havien qüestionat, i és que són els propis alumnes els que ens ho demanen.
El primer que cal canviar és el paper del mestre. Ensenyar no és transmetre coneixements sinó preocupar-nos que els nostres alumnes aprenguin a pensar. I perquè això sigui possible nosaltres hem d'aprendre també a plantejar-los preguntes que els facin pensar, oferir-los reptes per solucionar. Però a vegades no és fàcil aconseguir-ho, a vegades no sabem com fer-ho.
Us deixo un vídeo que ens pot ajudar i també un slideshare molt interessant on podem trobar tipus de preguntes de pensar per fer als nostres alumnes.



Preguntes que fan pensar from Guida Allès Pons

Pels alumnes d'infantil podreu trobar més idees al blog clicant aquí.

3 comentaris:

  1. M'ha encantat aquest descobriment, moltes gràcies per compartir-ho! No coneixia a aquesta noia, demà mateix compraré un dels seus llibres! a mi em costa molt pensar bones preguntes per fer a Infantil, a veure si m'inspiro! i si tens més idees sobre aquesta manera d'ensenyar ciència t'agraïré molt que ho comparteixis! una abraçada!

    ResponElimina
  2. Bona nit Guida! I gràcies per descobrir-me aquest blog! M'ha agradat molt! Jo també sóc mestra i també tinc un blog en el qual plasmo les meves reflexions: mireiaserra.cat. Si algun dia hi vols donar una ullada ja ho saps. Per cert, el tema de les bones preguntes em sembla interessantíssim i bastant difícil. Moltes gràcies i una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Mireia! Ara mateix vaig a fer una ullada al teu blog. Una abraçada!

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...