18 de jul. 2012

Per què em costa tant aprendre?

Us recomano aquesta lectura que ens acostarà a les necessitats d'aquells nens que pateixen algun tipus de trastorn de l'aprenentatge i ens donarà eines  pràctiques per buscar-hi solucions i ajudar-los a avançar.

L'Anna Sans és metgessa del Servei de Neurologia de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona on, a més, coordina la Unitat de Trastorns de l'Aprenentatge (UTAE).

"Estàs sempre als núvols", "no t'hi esforces", "para de moure't!"... Aquestes són algunes de les frases que habitualment senten els nens i joves que, malgrat tenir un nivell d'intel·ligència normal o superior al de la resta de població, no aconsegueixen bons resultats acadèmics. Gràcies a l'avenç de les neurociències, avui sabem que aquests nens i joves poden patir algun tipus de trastorn de l'aprenentatge que ha de ser tractat per evitar possibles conseqüències nefastes a nivell personal i social. Aquest llibre proporciona les pautes concretes per a detectar, diagnosticar i tractar nens i joves amb dislèxia, amb dèficit d'atenció/hiperactivitat, amb trastorn de l'aprenentatge no verbal, amb trastorn del desenvolupament del llenguatge, amb la síndrome d'Asperger o amb discalcúlia. 


Ja fa temps que vaig descobrir aquest llibre i vaig pensar que podia ser molt útil. Aquest curs passat, fent un curs sobre Dificultats específiques de la lectoescriptura també ens el van recomanar.

4 comentaris:

  1. Gràcies per aquesta recomanació Lluna. Aquest llibre no el coneixia i sembla molt interessant i segur que ens ajuda en la nostra pràctica diaria.
    Me l'apunto!!!!!
    Petonets ben estiuencs!!!

    ResponElimina
  2. No deixis de llegir-lo Magda. Segur que t'agrada. No només te'l recomano jo sinó que el recomanen experts en trastorns d'aprenentatge.

    Petonets!

    ResponElimina
  3. Sembla molt interessant! Intentaré aconseguir-lo perquè crec, pel que ens dius, que és de lectura obligada.Moltes gràcies per donar-lo a conéixer. Una abraçada.

    ResponElimina
  4. Magnífic! Em sembla que aquest llibre hauria de passar per totes les escoles... Gràcies per donar-lo a conèixer. Molts petonets!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...