13 de nov. 2012

Pesem els fruits de la tardor

Aquests dies la classe s'ha anat omplint de fruits, fruites i elements de la tardor i ja en teníem una bona  col·lecció. Per començar vam decidir posar ordre i els vam classificar en cistells. 
Després, per grups van pensar com s'escrivia el nom de cada fruit. Pensar una paraula entre tots, quins sons escolto, quines lletres hauré d'escriure, és una tasca que a vegades costa però que a la vegada és molt enriquidora perquè aquells alumnes que encara no siguin capaços d'arribar a fer-ho escolten les hipòtesis i reflexions que fan els seus companys i els pot servir per aprendre noves estratègies d'escriptura. El més important és utilitzar llapis i goma per anar corregint i modificant fins que tinguem la paraula ben escrita.


En una altra sessió hem fet comparacions de pes entre els diferents fruits. Primer hem fet hipòtesis i després hem comprovat si havien estat encertades. Per començar hem fet de bàscula amb el nostre cos per experimentar la sensació de pes a les nostres mans. Hem vist que a vegades la mida ens enganya. 


Finalment ho hem pesat amb una bàscula de veritat i hem pogut veure que la nostra bàscula humana no estava gaire equivocada.


Ara que ja sabíem quin fruit pesava més o menys calia ordenar-los. La carbassa ha estat la fruita que més ha pesat i la gla el fruit que menys. Per acabar només faltava plasmar-ho sobre el paper.



5 comentaris:

  1. Lluna, em sembla una activitat genial. Heu après moltíssimes coses: escriure correctament, conèixer els productes de la tardor, fer hipòtesis, mesurar el pes dels objectes, fer una bona classificació... Molt bona feina. M'ha encantat! Segueix així que els teus alumnes t'ho agraïran, segur que estan aprenent moltíssim!!!!

    Petons ben grans.

    ResponElimina
  2. Una vegada més, una activitat molt ben pensada!
    Felicitats!!!

    ResponElimina
  3. Genial Lluna, unes activitats on han après moltissímes coses, molt bona feina !!!!
    Petonets guapa !!!!

    ResponElimina
  4. M'encanta aquesta activitat, és molt complerta i super manipulativa! Gràcies per compartir!

    ResponElimina
  5. Gràcies a tots! M'alegra que us agradin les activitats. En la pròxima entrada seguiré explicant la nostra tercera sessió amb els fruits de la tardor.
    Petons!!!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...