2 de març 2013

Jocs de lectoescriptura

Aquest curs, per tal d'atendre a la diversitat des de l'aprenentatge de la lectoescriptura, fem dues sessions setmanals de jocs de consciència fonològica. Separem els alumnes de les dues classes en tres grups segons el seu nivell. D'aquesta manera podem ajudar als que més els costa reforçant aspectes que encara no tenen interioritzats i ampliar amb activitats més difícils pels que van més avançats.
En una altra entrada vaig presentar-vos un material de joc que utilitzem amb el grup que mostra més dificultats. Avui us presento alguns dels jocs que fem amb els alumnes del grup més avançat.

Confegir paraules i comptar les lletres:



Escriure frases lliurement i retallar-les separant les paraules:


Llegir les frases i buscar la imatge que ens explica el seu significat:


Aquest material també es pot utilitzar en els racons d'aprenentatge cap el tercer trimestre.

15 comentaris:

  1. Unes activitats genials!
    M'ha agradat molt la de separar les paraules doncs és de les imprescindibles ja que ens diuen que és un dels inconvenients d'escriure amb lletra de pal.
    Bon cap de setmana!
    Carme

    ResponElimina
    Respostes
    1. És veritat Carme, aquest aspecte es treballa millor amb la lletra lligada.
      Una abraçada!

      Elimina
  2. Però que molt interessant, Lluna! Jo aquest curs estic a primer però aques tipus d'activitat van molt bé per a aquells nens que encara no han interioritzat la lecto.
    Ah! per cert, et deixo un premi a Petits Grans Artistes. És molt especial pq inclou una entrevista i tot! Muak!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquestes activitats també van bé pels de primer, i tant que sí! Moltes gràcies pel premi! De seguida que pugui passo a recollir-lo.
      Moltes gràcies!!!
      Petons!

      Elimina
  3. Aquesta activitat que la fas a P5?
    M'interessa molt aquest material, podries enviarme'l!

    ResponElimina
  4. Sí Núria, estic a P5. Aquest material no el tinc en un format que et pugui enviar. El primer el va fer un company i el tercer és d'una editorial, no recordo quina, i és un material molt antic. Però ja veuràs com és molt fàcil de fer.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  5. Tens un regalet que t'espera al meu bloc. Espero que t'agradi. Petonet! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Joel ! Després passo a recollir-lo. Segur que m'agradarà molt.
      Muak!

      Elimina
  6. Doncs m'ha agradat molt la publicació i els recursos que ens comparteixes. Ens seran molt útils! Fas una feina estupenda, gràcies per compartir-la amb nosaltres. Els teus nens i nenes deuen estar encantats amb tu! :) Petonets!

    ResponElimina
  7. Ei, m'agraden molt aquestes propostes !!! m'hauré d'esperar una mica però me les apunto.
    Moltes gràcies!!!

    ResponElimina
  8. Bon dia, m'encanten les idees que ens dones per al racó de lectoescriptura,
    m'agradaria saber cosetes sobre el joc de llegir i associar la imatge. He vist que no el tens, em podries enviar una fotografia, amb algunes imatges més? voldria saber més o menys quantes frases hi ha, per ferme'n una idea...
    suposo que al principi en separes algunes que puguin agrupar abm més facilitat, i després... a mida que dominin el joc, els les deus deixar totes... ho he trobat molt interessant!! Gracies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marta! Si em passes el mail et puc enviar més fotos del joc. Em sembla que hi ha unes 30 frases. N'hi ha de fàcils, de dues o tres paraules i altres més llargues. Fins el tercer trimestre no les utilitzo per tots. Abans només les fan servir els que llegeixen més bé. Quan juguen tots junts, als que els costa més els dono les més fàcils.
      Gràcies pel teu comentari!

      Elimina
  9. Hola, t'acabo d'escriure un missatge, demanan-te quantes cartes de lectura tens més o menys, però no m'he pogut esperar, i he creat les meves (adaptades) perquè els meus P5 encara no llegeixen massa... i m'agradaria enviar-teles, per veure què et semblen, per a que m'orientis un xic, a veure si son massa complicades o si les trobes bé. I si et ve de gus, les penjes o les comparteixes amb qui tu vulguis o qui les demani.

    Un petó i moltes gracies

    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Caram Marta, que bé! Segur que estan molt bé les que has fet. M'agradaria veure-les. Segur que em servirien per renovar-ne unes quantes, que ja les tinc molt velles. Si vols pots enviar-me-les a polsimdesal @gmail.com
      Una abraçada!

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...