19 d’oct. 2013

Jugant amb la recta numèrica

Un altre joc per EntusiasMar-nos amb les matemàtiques. Aquesta vegada hem utilitzat la recta numèrica fins el 10 i els daus numèrics. Es tracta d'un joc per jugar en grup. Mentre un nen assenyala amb el dit un número de la recta numèrica, els altres han de tirar els daus fins que els surti el número que va després del que ha assenyalat. També es poden fer variacions com buscar el número que va abans o complicar-ho amb sumes i restes.
Aquests daus tenen colors diferents perquè un té els números del 0 al 5 i l'altre del 5 al 10. És la primera vegada que utilitzen aquests daus i vam pensar que es farien un embolic al haver de tirar els dos daus i estar buscant un sol número, però els nostres alumnes són tan llestos que no només no han tingut cap problema amb els dos daus sinó que alguns s'han adonat que si buscaven un número inferior a 5 només calia utilitzar el dau vermell i si buscaven un número més gran de 5 utilitzarien només el dau blau.
Així sí que són divertides les matemàtiques!



7 comentaris:

  1. Genial Luna, me ha encantado el juego por su sencillez y a la vez las múltiples aplicaciones que puede tener.El modelo de dados es la primera vez que lo veo y me gustaría saber dónde los has adquirido.
    Un saludo de Gracia desde http://infantilgraciapc.blogspot.com.es/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Gracia! Gracias por tu comentario. Estos dados forman parte del material para el alumno del proyecto EntusiasMat de Tekman books. Es un proyecto para trabajar las matemáticas desde las inteligencias múltiples que hemos empezado este curso. En el blog encontraras mas información.
      Feliz domingo!

      Elimina
  2. Una activitat ideal per treballar el càlcul.
    És molt cert que els infants troben estratègies amb una facilitat... no hi ha com ser jove! ha,ha,ha.
    Bon cap de setmana
    Carme

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó Carme! A vegades ens costa més a nosaltres veure les coses que a ells.
      Una abraçada!

      Elimina
  3. ¡Muy buena actividad! ¡Me gusta! Un saludo.

    ResponElimina
  4. és una idea molt xula nosaltres també fem activitats semblants. Podriem estar en contacte per compartir-les. Que et sembla??? Alicia de
    hihavieunavegada.blogspot

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...