29 d’abr. 2014

Taller d'electrostàtica

Només començar el tercer trimestre hem celebrat a l'escola unes jornades científiques on des dels més petits fins els més grans han pogut experimentar i aprendre amb la ciència.
Una de les activitats que hem fet a infantil, organitzada pels alumnes de sisè és un taller d'electrostàtica.
L'electrostàtica és la branca de la física que estudia els efectes que es produeixen quan dos cossos entren en contacte degut a la càrrega elèctrica obtenint atracció o repulsió entre ells.
Els experiments que hem realitzat consten en fregar un globus amb el cabell per tal de carregar-lo negativament  mitjançant la fricció, obtenint un pèrdua d'electrons, que produiran una atracció cap a un altre superfície, perquè es produirà una càrrega positiva d'aquesta.
Ho hem probat fregant el globus amb els cabells i comprovant que aquests es posen drets. També hem aconseguit enganxar el globus a la paret. Hem esquinçat paper de seda a trossets petits i s'han enganxat al globus. Després ho hem fet amb una serp també de paper de seda i s'ha posat dreta. Finalment hem aconseguit moure una llauna! Ens ha semblat que era màgia! Quantes coses saben aquests grans de sisè!
Ara ja no ens caldrà anar a la perruqueria perquè hem sortit tots amb el cabell ben crepat.

 








3 comentaris:

  1. Quina bona experiència, Lluna! La posaré en pràctica a la classe.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  2. ¡Qué buenísimos experimentos! Me guardo la idea para mi clase. Un saludo.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...