8 de gen. 2012

Veintitrés maestros, de corazón

"Veintitrés maestros, de corazón" és un llibre que us recomano per la gran quantitat de sentiments que desperta. Està escrit pel professor Carlos González. Llicenciat en Ciències Físiques i amb una experiència de 24 anys com a mestre de matemàtiques i física per adolescents. Aquest mestre un dia va decidir deixar l’ensenyança per dedicar-se a difondre mitjançant conferències i tallers una manera diferent d’ensenyar, el nou paradigma educatiu. Amb aquest llibre ha volgut narrar les aventures de 22 adolescents i el seu mestre en la recerca per donar un salt quàntic en l’ensenyança. En ell es planteja una educació més enllà dels “interessos”, una educació on l’objectiu és que els propis alumnes descobreixin el seu propi poder i sabiduria.
 
“Un maestro decide crear un ambiente mágico en su clase para empoderar a sus alumnos. Les ayuda a descubrir los enormes potenciales que habitan en su interior. Les revela un mundo más allá de la mente programada y de las creencias. Para llevar a cabo su proyecto el profesor emplea curiosos trucos...

Los alumnos van resolviendo los enigmas, que el maestro propone de una forma singular. La clase es una creación de todos. El aprender se transforma en una aventura.

Poco a poco, cada alumno se convierte en su propio maestro, en una fuente de conocimiento para él y sus compañeros. La vida se torna mágica: pueden vivirla desde su corazón, sin que las creencias les limiten “

Tot i tractar-se d’una classe d’adolescents penso que les ensenyances que narra, la manera d’entendre l’educació, la manera d’acostar-se als alumnes,… pot ser aplicable a qualsevol edat.
Carlos González primer va difondre aquest llibre a través de la xarxa oferint la seva descàrrega de forma gratuïta. Més endavant va aconseguir la seva publicació sobre paper mitjançant l’editorial Mandala ediciones. I ara ha fet realitat el seu somni. Ha aconseguit fer-ne una pel·lícula-documental fent ell de mestre a uns quants alumnes adolescents i s’ha gravat sense guió preestablert, convertint una experiència novel·lada en una experiència real i demostrant que el seu mètode funciona.

Us deixo la presentació de la pel·lícula “Entre maestros”

Decarrega't el llibre gratuitament  en pdf o Scribd 


Si en vols saber més visita el seu blog

1 comentari:

  1. Gràcies Lluna!
    Tenia moltes ganes de llegir el llibre. Ja el tinc en pdf o sigui que aviat el tindré a les mans i... A LLEGIR!!!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...