3 de març 2012

La caseta de xocolata

La caseta de xocolata és el conte que ens ha obert la motivació cap el treball de la por des de les emocions. I com que també estem realitzant un projecte d’art sobre Gaudí, al anar a visitar el Parc Güell, vam descobrir que les cases de l’entrada, Gaudí, les va fer pensant en la Caseta de xocolata. 


La Caseta de xocolata estava prenent molta força i no ens quedava cap més opció que realitzar la nostra Caseta.
Com que la manera com volíem fer-la requeria força elaboració vam pensar que el millor seria fer-ho en petit grup i fer així un treball cooperatiu. Cada grup faria una sola caseta.
Primer han folrat les capses de sabates amb paper de seda blanc i cola perquè quedin tapats els dibuixos i es pugui pintar a sobre. Aquesta opció no ha estat massa encertada ja que el paper de seda és difícil de posar sense que quedi arrugat, però la idea era no haver de pintar després la capsa de color blanc.


Després ha arribat el més divertit, pintar-la amb xocolata. Ha estat impossible resistir-se a llepar el pinzell i els dits.


Tot seguit han fet caramels, piruletes i tota mena de llaminadures de sucre amb plastilina, per poder decorar després les casetes. Han gaudit molt fent-les i si han entretingut amb tota mena de detalls. També hem utilitzat bastonets de fusta per les piruletes.


Ara només falta decorar-les enganxant-t'hi la plastilina. Després han pintat de color verd una base d’escuma i cartolina. A sobre hi han enganxat la caseta i a sobre la caseta la teulada de cartolina vermella ondulada. I han seguit decorant la base i la teulada.


Per acabar i assegurar-nos que quedés tot ben enganxat les hem envernissat.
Els resultats han estat espectaculars. Les casetes han quedat totes molt boniques i plenes de creativitat, color i diversió.

15 comentaris:

  1. Fantàstic LLuna, sempre ens presentes unes experiències ben interessants. Me n'alegro que ens ho hagis compartit.

    Una abraçada!

    ResponElimina
  2. Les millors casetes de xocolata que he vist mai!!!!!
    Genial Lluna.
    A més pintar amb xocolata és tota una experiència!!!!
    Una abraçada!!!!

    ResponElimina
  3. Quines casetes més maques que us ha quedat. Segur que han gaudit molt fent-les. Quina activitat més interessant.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  4. Quines casetes tan maques i originals.

    ResponElimina
  5. Gràcies a tots pels vostres comentaris. La veritat és que aquesta vegada estic molt orgullosa dels meus alumnes. Han treballat molt bé!

    Abraçades!

    ResponElimina
  6. Espectaculars!!! M'encanten aquestes versions de la caseta de xocolata.

    ResponElimina
  7. La millor recompensa per a una mestra és la satisfacció de la feina ben feta i aquestes casetes de xocolata ho demostren.
    Segur que Gaudí les trobaria magnífiques!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Espe, tens raó. Quan la feina surt ben feta i a més els nens han treballat amb autonomia i creativitat, la satisfacció és molt gran.

      Elimina
  8. Una passada LLuna. M'ha encantat aquest treball, com sempre!!

    ResponElimina
  9. Beautiful cooperative project.
    Exchanging ideas and creating together is such an important part of the art process.

    ResponElimina
  10. M'ha encantat la idea Lluna!!
    Una pregunteta: com heu enganxat les llaminadures de plastilina a la base de xocolata perquè no rellisquin? M'agradaria treballar aquest conte a la classe.
    Moltes gràcies!!
    Ana

    ResponElimina
    Respostes
    1. Primer hem deixat assecar la xocolata. Després han enganxat la plastilina només fent pressió i finalment hem envernissat per assegurar que res caigui. Espero que us ho passeu molt bé si feu aquesta activitat.

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...