21 de març 2012

Racons d'aprenentatge matemàtic

Us presento algun material didàctic que utilitzem pel treball per racons d'aprenentatge. Possiblement ja el coneixeu, però si no és així us el recomano perquè dóna moltes possibilitats d'aprendre jugant.

Primerament el joc Topografia 2, que consta de figures de fusta que permeten construir un paisatge copiant-lo d'unes imatges. Al fer-ho els nens treballen l'organització i els conceptes espacials, passant del pla al volum. Amb aquest joc es poden detectar fàcilment  possibles dificultats d'orientació espacial.


El Geoplà també ens permet treballar l'organització espacial i la geometria. Consta de tauletes de plàstic que tenen uns piuets i gomes elàstiques que ens permetran representar dibuixos, formes geomètriques,... de manera lliure o copiant-les de les imatges sobre paper. Una vegada representat el dibuix al geoplà es pot copiar sobre paper i així farem el pas cap a la representació gràfica.



Els daus d'atributs tenen diferents possibilitats, però una d'elles, que utilitzem per treballar en grup és la tirada de daus i el dibuix corresponent del que ha sortit. Depenent de l'edat dels alumnes es poden utilitzar de un a quatre daus i d'aquells atributs que ens interessin (color, forma, mida i gruix).


6 comentaris:

  1. Ostres. Una gran publicació Lluna. M'ha encantat, a més trobo que ens serà molt útil. Segueix així que fas un treball fantàstic!

    Una abraçada.

    ResponElimina
  2. Molt recomanables, Lluna! La veritat és que crec que no haurien de faltar jocs d'aquest tipus a les nostres aules!
    Una abraçada.

    ResponElimina
  3. I like the Geopla exercises since it helps with the understanding of lines, shapes and patterns.

    ResponElimina
  4. estan genials. on poden comprar-se aquests materials:abacus, wesco...?

    ResponElimina
  5. Hola lluna,
    unes propostes ben originals.
    Et fa res penjar-les?
    Moltes gràcies,
    Meritxell

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...