1 de juny 2012

Quants números!

Amb els petits de P5 s'acostumen a treballar els nombres fins el 10, però seria un error pensar que aquests nens no en coneixen més de números. N'hi que fins i tot ja compten fins a 100, o ho intenten. Quan s'acosta el final de curs sempre fem alguns jocs i activitats per introduir el concepte de desena i conèixer la manera com s'organitzen els nombres: ordre, famílies,... Ens fixem que quan coneixem fins el 9 ja sabem tots els números. Ara només falta combinar-los entre si per formar-ne de nous. Aprenem que la xifra del davant ens indica quantes desenes hi ha (bosses de 10) i la del darrera ens diu quantes unitats han quedat sense poder embossar. D'aquesta manera podem ser capaços de representar qualsevol quantitat amb l'ajuda de material comptable.
Un dels jocs que realitzem i que avui us vull explicar és amb la taula numèrica fins el 50.

Cada alumne té tres números amb imans al darrera i entre tots hem d'anar col·locant-los a la pissarra amb ordre i organitzats per famílies. Hauran d'estar atents quan els toqui enganxar el seu.



Una vegada col·locats tots els nombres en traurem uns quants i els repartirem entre els nens. Ara hauran de pensar en quin forat anirà el que els ha tocat i tornar-lo a enganxar al seu lloc.





Finalment un últim joc per fer amb aquesta taula seria el d'amagar un nombre (ho fa un nen) i els altres, que havien estat amb els ulls tancats, l'han d'endevinar.


Amb aquests jocs s'ho passen molt bé, aprenen molt i es preparen per entendre conceptes que els tocarà treballar de cara a la primària.

6 comentaris:

  1. Hola, qué idea me has dado, yo hacía lo mismo pero en el suelo, no se me ocurrió lo de los imanes, me llevo la idea. Un saludo y gracias

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Miren. La verdad es que cuando te acostumbras a utilizar los imanes en la pizarra se te abren muchas posibilidades de juego.

      Elimina
  2. Gràcies lluna per compartir-ho.

    Bon cap de setmana.

    Txell

    ResponElimina
  3. Acabo de conocer tu blog y me ha encantado!!Estoy aprendiendo catalán así que pasaré mucho por aquí para practicar el idioma leyéndote y para aprender de tus ideas tan buenas!
    Em dic Laura y el meu blog es http://aprendiendounpocomascadadia.blogspot.com.
    Tens un blog molt maco!!

    ResponElimina
  4. Hola Laura! Me alegro que te guste mi blog y si además te sirve para aprender catalán mejor. Enseguida que tenga un ratito me doy una vuelta por tu blog. Seguro que también está lleno de buenas ideas.

    Gràcies i fins aviat!

    ResponElimina
  5. Bona idea. Jo utilitze el bingo i el rumi. Com dius no cal agobiar-los amb aquest temas perqué es objectiu d ' Infantil i cal plantejar-ho de forma molt lúdica.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...