Sabíeu que les cares oposades d'un dau sempre sumen set? Els alumnes de P5 estan treballant el número set i ho acaben de descobrir. Mitjançant un joc on s'ensenya una cara d'un dau i ells han d'endevinar el número de punts que hi deu haver a la cara del darrera, ho han descobert. Al principi no ho endevinaven, és clar. Però a mesura que anàvem sumant els punts de les dues cares es van adonar que sempre era set. Ara ja podien ser capaços d'endevinar-ho, tot i que per alguns encara és força difícil perquè el que s'ha de fer per encertar-ho és una resta.
Un cop descobert aquest truc vam plantejar un joc per fer amb parelles. Cada parella té un dau i han de tirar-lo dues vegades i sumar els punts per aconseguir que els surti un set. Per facilitar la suma tenen xapes i taps de plàstic per comptar. A la primera tirada compten els punts i col·loquen els taps i a la segona tirada fan el mateix i col·loquen les xapes. El fet de fer-ho amb material diferent a cada tirada facilita visualitzar la descomposició del nombre. Cada vegada que una parella suma set ho anota a la pissarra. La parella que més vegades ho aconsegueix és la guanyadora.
Super interessant aquest recurs matemàtic!
ResponEliminaDescomposar els nombres és un exercici imprescindible i has trobat una activitat genial per fer-ho amb el 7.
Felicitats!!!
Gràcies Carme! La veritat és que jugar amb els daus ofereix moltes possibilitats, però aquest joc ens va molt bé pel número set.
ResponEliminaGenial!! Molt interessant per treballar matemàtiques!! M'apunto la idea! Gràcies per compartir-la! Una forta abraçada!
ResponEliminaGràcies M.Àngels!
EliminaUna abraçada!
Genial aquest joc del dau Lluna !!!! Un recurs molt bo per treballar la descomposició.
ResponEliminaM'ho apunto per fer-ho el segon trimestre !!!!
Petonets guapa !!!!
Gràcies Magda! Si el fas ja ens diràs com t'ha anat. Els meus s'ho van passat molt bé i el més increïble, no van fer trampa!
EliminaUna forta abraçada!
M'encanta com treballeu les mates!!! Sempre hi ha manipulació i això és del tot positiu per a interioritzar! Enhorabona per la feina ben feta i que tinguis una gran entrada d'any!!!
ResponEliminaPetons.
Gràcies Olga! La veritat és que els jocs matemàtics els ajuden molt a entendre el que estan fent.
EliminaUna magnífica entrada d'any per a tu també!!!
Una forta abraçada i petons!!!
Ostres Lluna, una entrada genial. M'ha encantat!! Sí és que dels trucs matemàtics en podem aprendre un munt oi? Estic segur que els teus petitons n'estan aprenent moltíssim. Bona feina, com sempre! :) Muak.
ResponEliminaGràcies Joel! Les matemàtiques estan plenes de trucs i enigmes que poden transformar el seu aprenentatge en diversió i motivació, només cal aprofitar-nos de tot el que ens ofereixen i els alumnes segur que les gaudiran molt.
EliminaUna abraçada!
Fantàstic recurs!!! Experimentant i manipulant material és la milklor manera d'aprendre. Gràcies per compartir la teva experiècia, la posaré en pràctica quan sigui a P5.
ResponEliminaUna abraçada
Gràcies! L amanipulació en les matemàtiques és bàsica per aconseguir-ne una bona interiorització.
EliminaUna abraçada!