9 de març 2013

El cos humà atenent la diversitat

Aquest trimestre estem treballant el cos humà i tenim a l'aula una mestra de pràctiques que ha preparat una activitat relacionada amb aquest projecte.
Es tractava de representar la figura humana de diferents maneres. L'activitat està pensada per atendre a la diversitat i afavorir que cada alumne triï la manera amb què se senti més còmode i pugui escollir els materials que més li agradi manipular.
A partir d'una mateixa proposta els nens han decidit com representarien la seva figura humana. Podien fer-ho dibuixant amb diferents estris: colors, pintura, a l'ordinador o amb guixos a la pissarra. També podien representar-la mitjançant un puzle o col·locant el vocabulari de les parts del cos sobre les imatges d'un nen i una nena i després escriure aquest vocabulari en un full. Per últim, també tenien material per reciclar per construir en volum.
El resultat ha estat molt bo. Els nens s'ho han passat molt bé, han gaudit molt de l'activitat i tots han estat encantats amb aquesta proposta. 
Està molt bé això de poder posar en pràctica noves metodologies i obrir-nos a noves maneres de fer que ens arriben directes de la universitat a l'aula. Segur que a partir d'ara utilitzaré aquesta manera de treballar amb altres propostes perquè m'ha semblat genial.










6 comentaris:

  1. Hola Lluna¡
    M'agrada molt la reva entrada. Oferir tantea possibilitats las nens i permetre que s'expressin amb ella materiales amb el que se sienten mes como des hoy trono genial
    Felicitats¡

    ResponElimina
  2. Genial! M'encanta!!
    Pasa pel meu blog eideducacioinfantil t'he deixat un regalet! espero que t'agradi!
    Salutacions!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies! Quan pugui passo a recollir-lo!
      Una abraçada!

      Elimina
  3. Lluna una idea fantàstica !!!!
    M'ha encantat aquesta proposta i segur que als nanos també els hi va encantar.
    Gràcies per compartir-la amb tots nosaltres !!!!!!
    Petonets guapa

    ResponElimina
  4. Una gran proposta! I una futura mestra amb grans idees, la teva noia de pràctiques!
    M'ha agradat molt aquest post.
    Una abraçada, guapa!

    ResponElimina
  5. Una bona idea deixar que els infants escolleixin l'activitat que els agradi fer.
    Nosaltres a l'escola ho fèiem una vegada per trimestre, la resta treballem també per racons però tots havien de passar per totes les activitats; ja que, a la comunitat escolar, costa una mica d'entendre que cada infant surti de l'escola amb un treball diferent.
    Quanta dificultat comporta innovar!!!
    Besets
    Carme

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...