25 de maig 2013

Mesurant dinosaures

Aquest trimestre estem treballant el projecte dels dinosaures que ells van escollir lliurement.
Una de les coses que volien descobrir era quin era el dinosaure més petit i quin era el més gran. Després de saber-ne les mides i el pes hem fet algunes activitats que ens han ajudat a entendre millor els números i les unitats de mesura.
Hem descobert, amb l'ajuda de les famílies, que el dinosaure més petit que s'ha trobat és el Microraptor, un dinosaure herbívor que tan sols mesurava 30 cm i pesava 2 quilograms. De seguida han vist clarament que devia ser molt petit perquè ells feis poc que s'havien mesurat i tots mesuraven més de 100 cm. Però volíem saber quan era exactament aquesta mesura. Com que a la classe tenim una cinta mètrica enganxada a la paret que ens va servir per mesurar-nos hem anat a buscar-hi el número 30 i de seguida l'hem trobat. Hem pensat que sobre la fitxa que havíem omplert estaria bé enganxar una cartolina amb la mida del dinosaure. Per fer-ho hem dibuixat els 30 cm a la pissarra i els nens han anat passant a mesurar la seva cartolina i hi han fet una senyal per saber quin tros els sobrava i l'havien de retallar.





El dinosaure més gran ja ens ha complicat una mica més el treball. Segons les informacions trobades sembla ser que va ser l'Argentinosaure, un gegant de 40 m i 100 tones de pes. Davant aquestes mesures estàvem una mica perduts. Només teníem clar que devia ser molt gran.
Com que ja coneixíem una mica la cinta mètrica algun sabia que 100 cm era 1 metre. Quan han vist el tros que feia 1 metre de seguida han dit que el dinosaure seria 40 vegades aquell tros. He plantejat una pregunta: Penseu que hi cabria al pati de l'escola? Alguns han dit que no però la majoria pensava que sí. No es podien imaginar que un animal pogués ser tant gran. Hem decidit agafar el metre i anar al pati a comprovar-ho.
Hem pensat fer-ho aguantant la cinta mètrica amb el dit i cada un l'agafava i la posava on l'últim havia posat el dit, fins que hem format una fila molt llarga metre a metre i ja no teníem més nens. Els primers han continuat mesurant fins a 40 metres i hem descobert que sí que hi cabia al pati! Però no li quedava massa tros. Hi cabia però no podria caminar. Quin animal més enorme!!!!








Els nens s'ho han passat molt bé descobrint les mesures dels dinosaures i a mi m'ha anat molt bé observar-los com prenien aquestes mesures ja que tots els que mostren dificultats amb la orientació espacial, el traç, la lateralitat, els ha costat molt col·locar correctament el metre al principi de on acabava la última mesura.

2 comentaris:

  1. Fantàstica proposta!
    Com s'aprenen els continguts més faixucs amb motivació, oi?
    Petonets de dissabte
    Carme

    ResponElimina
  2. Fantàstic !!!!
    M'encanta com han mesurat !!!!!
    Segur que a través de l'experimentció han après la mar de bé les mesures !!!!!
    Que passis bona setmana guapa !!!!!
    Muac's

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...