30 d’ag. 2013

Tot pensant textures visuals

Treballar les habilitats de pensament durant l'etapa d'Educació Infantil és molt important per aconseguir que en el futur els alumnes tinguin criteri, siguin creatius, sàpiguen buscar solucions, siguin capaços d'imaginar, valorar,... Saber pensar implica desenvolupar unes habilitats per fer-ho que cal aprendre per aconseguir un raonament.
Una de les habilitats de pensament és la de recerca, que implica endevinar, observar, esbrinar, formular hipòtesis, entre d'altres. I una de les activitats que ens pot servir per desenvolupar aquesta habilitat pot ser l'observació de textures visuals. Quan la mestra mostra una fotografia on es percep una textura l'infant ha d'imaginar què pot ser allò que veu, de què es pot tractar i, per fer-ho haurà de ser bon observador, haurà de fer connexions entre les seves experiències prèvies i el que està observant, haurà de relacionar una part amb el tot i haurà de fer hipòtesis sobre què pot ser i raonar-ho.
Les textures visuals, a més de ser una bona eina per treballar habilitats de pensament també ens poden ser útils per expressar les emocions i sensacions que ens provoquen al observar-les. L'alumne es pot imaginar com deu ser allò que veu si ho pogués tocar, llis o rugós, tou o dur, mullat o sec,... i pot expressar si seria agradable o no el seu tacte.
Us deixo l'enllaç al tauler de textures visuals que podreu trobar al Pinterest d'unpolsimdesal. Espero que us siguin útils per aquest nou curs que ja és a punt de començar.

4 comentaris:

 1. Lluna, una proposta genial!
  Ara ja ha arribat setembre i som-hi!!!
  Serà un curs complicat per les circumstàncies que envolten l'ensenyament però segur que ens esperem grans experiències.
  Bon curs 2013-14!!!
  Petonets
  Carme

  ResponElimina
 2. Gràcies Carme! Tot i estar en temps difícils no em de perdre la il·lusió, els nostres alumnes no en tenen cap culpa. Bon inici de preparació al curs 2013-14!!!

  ResponElimina
 3. Hola Lluna: hem rebut la teva petició per entrar a formar part a UN PROYECTO ENTRE TODOS. I jo especialment estic molt contenta perquè ja fa temps que et segueixo.
  Un petonàs.

  ResponElimina
 4. Moltes gràcies Mireia! Jo també fa temps que et segueixo i ja era hora de col·laborar en el vostre fantàstic projecte.
  Petons!

  ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...