17 de gen. 2014

Ken Robinson: Com escapar de la vall de la mort de l'educació.

Ken Robinson utilitza el seu sentit de l'humor, una vegada més, per explicar-nos com podem aconseguir millorar l'educació en uns moments difícils en els nostres sistemes educatius.  Ens parla de tres principis fonamentals perquè esdevingui l'aprenentatge a les escoles. En primer lloc, de la creativitat, de la que ja havia dit molt en una altra coneguda conferència. En segon lloc ens parla de la curiositat com a motor de l'èxit, ja que els infants aprenen de manera natural. I per últim, de la individualitat. Tots som diferents i als països amb més bons resultats a les escoles el que els diferencia dels altres és justament perquè han individualitzat l'ensenyament i l'aprenentatge ajustant-se a les necessitats de cadascú.
Ken Robinson ens diu que un bon mestre ha de ser un facilitador de l'aprenentatge, ha de guiar, estimular, provocar i involucrar. Perquè sense aprenentatge no hi ha educació. 
I acaba afirmant que el problema és que la cultura educativa dominant no s'ha centrat ni en ensenyar ni en aprendre, sinó en avaluar.


4 comentaris:

  1. Un video fabuloso. Gracias por compartirlo. Buen finde.

    ResponElimina
  2. En Ken Robinson és un gran savi!
    Coneixia alguns vídeos d'ell però aquest no.
    Moltes gràcies per compartir-lo!
    Besets
    Carme

    ResponElimina
  3. Gràcies a vosaltres pels vostres comentaris. Sóc una gran admiradora de Ken Robinson.
    Petonets!

    ResponElimina
  4. Lluna, gràcies per compartir el vídeo!!! Jo també sóc una gran admiradora d'en Ken Robinson, amb el teus permís també el publicaré al meu blog!!! Petonets!!!
    Vanessa

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...