2 de gen. 2014

Pedagogia holística

La pedagogia holística és aquella que aposta per una educació integral de la persona. Tenint en compte a l'alumne des del desenvolupament intel·lectual, emocional, físic i espiritual. Es tracta d'una educació viva, creativa i participativa a través de la connexió amb la natura i l'art. Un repte educatiu que mira cap a un nou paradigma per aconseguir una evolució conscient de l'alumne, tenint en compte tot el seu potencial.
A l'escola Sa Llavor de Mallorca hi trobem un exemple d'aquesta pedagogia tant a Educació Infantil, com a Primària i Secundària. En el següent vídeo podreu veure com treballen per aconseguir-ho. Està clar que aquest model d'escola està emmarcat en un entorn ideal per dur-lo a terme, en un espai proper a la natura i amb un número d'alumnes adequat per poder treballar en aquesta línia. Tot i semblar utòpic sempre ens pot servir per fer petits canvis en la nostra realitat i en el nostre pensament per poder treballar d'una manera més integral, tenint en compte l'alumne com a ésser multidimensional.

2 comentaris:

  1. Gràcies per compartir aquest vídeo, sempre m'ha interessant molt aquest tipus de pedagogia.
    El pitjor és que tenim el convenciment que és utòpic...
    Una besada
    Carme

    ResponElimina
  2. Potser en un futur no tant llunyà va deixant de ser una utopia. Deu ser fantàstic treballar en una d'aquestes escoles. Una abraçada Carme!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...