29 de maig 2014

El test de l'arbre

El test de l'arbre és un dels instruments més utilitzats per analitzar el caràcter i l'estat emocional d'un infant a partir del seu dibuix. A través de la senzillesa de l'arbre es pot veure la personalitat del que l'ha dibuixat.
La nostra intenció al fer-los dibuixar un arbre no ha estat la de fer un anàlisi detallat dels nostres alumnes, sinó veure com sense grans coneixements psicològics es pot observar de seguida, segons com sigui el seu arbre, les diferents personalitats que tenim a l'aula. 
Per començar, les condicions en què es van dibuixar els arbres no van ser les més adequades perquè tingui validesa com a test, ja que primer havien estat observant molts tipus d'arbres en imatges reals i el van dibuixar tots junts a l'aula i no de manera individual. Per tant, tenien referents i alguns segurament es van copiar. A més, van utilitzar directament els retoladors, sense tenir la oportunitat de poder esborrar. Però, repeteixo, tot i així és molt interessant veure els resultats obtinguts, malgrat no se'n pugui fer un anàlisi fiable.
Segons els manuals de psicologia ens haurem de fixar en la mida de l'arbre, en la mida, alçada i amplada del tronc, en les branques, en la copa i en si ha dibuixat arrels i terra. També serà important la ubicació sobre el paper i els elements que el complementin. Si voleu aprendre a fer un anàlisi no deixeu de consultar aquest enllaç.

Aquests arbres els reservem per la següent activitat que realitzarem a l'aula. En la propera entrada us l'explicaré. Ara us deixo uns quants arbres perquè pugueu observar la riquesa de la diversitat que hi ha dins una aula.






5 comentaris:

  1. Ho trobo molt interessant... Tinc curiositat per saber quin arbre dibuixaran els meus... Una abraçada

    ResponElimina
  2. ¡Qué variedad de árboles! Cada cual más bonito. Me parece muy interesante la idea de analizarlos. Lo haré con los míos. Un saludo y buen domingo!

    ResponElimina
  3. Gràcies pels vostres comentaris! Si ho probeu ja explicareu com us ha anat. Vull veure els vostres arbres!

    ResponElimina
  4. De quina edat són els nens i nenes?

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...