27 de maig 2014

Els mapes mentals

A la classe dels gats han acabat el projecte dels Cavallers. Normalment l'activitat final que sempre realitzem és la conversa sobre Què hem après, que després queda enregistrada. A vegades a P5 ho fem en petit grup i de manera escrita, on tots comparteixen els seus aprenentatges. Però aquesta vegada hem fet un Mapa Mental.
Un Mapa Mental és una tècnica que permet l'organització de les idees, on l'infant pot expressar de manera visual i creativa tota la informació assimilada a mesura que, de manera espontània, la vagi recordant. D'aquesta manera es pot observar la idea principal al centre, la resta d'idees que van sorgint i la connexió entre elles. És una manera de plasmar la informació a partir del propi pensament. 
Amb aquest treball s'aconsegueix ajudar a estructurar i organitzar el pensament de manera molt visual. En el cas dels petits d'infantil facilita l'expressió, ja que no cal utilitzar l'escriptura sinó que es pot fer a partir del dibuix.
Si utilitzem mapes mentals des de petits facilitarem que quan siguin més grans siguin capaços d'utilitzar-los com a tècnica d'estudi de forma autònoma.
Els Mapes Mentals tant es poden utilitzar al final d'un projecte com per expressar en un primer moment les idees prèvies.
Realment, per ser la primera vegada que n'han fet, han obtingut uns resultats fantàstics. Aquests nois segur que han après moltes coses sobre Els Cavallers!










Si voleu saber més sobre els Mapes Mentals us deixo aquest enllaç: Curs de mapes mentals, PDF.

4 comentaris:

  1. ¡Qué grandes mapas mentales! Les han quedado fabulosos. Un saludo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Ana! La verdad es que no esperábamos tan buenos resultados y más siendo la primera vez.
      Un abrazo!

      Elimina
  2. Lluna he estat unes setmanes fora de circulació per una avaria a l'ordinador i arribo en el moment just; m'ha encantat aquesta entrada!!!
    Moltes gràcies per l'enllaç que ens deixes, molt interessant!
    El publicaré al facebook de Fer de Mestres, segur que hi ha persones interessades en conèixer aquestes estratègies.
    Petonets
    Carme

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Carme! Jo també he estat uns dies amb una averia que m'ha impedit entrar amb regularitat. Moltes gràcies pel teu comentari i per compartir aquesta entrada a Fer de Mestres.
      Un petó!

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...