27 de des. 2014

Jugant a fer desenes

La desena és un concepte que costa d'entendre la primera vegada que s'intenta ensenyar, però que si es treballa manipulativament ja es pot començar a introduir a P5 per acabar de treballar-lo a cicle inicial. A través del joc és molt fàcil arribar a aquest concepte i posar al seu abast les claus per entendre com funcionen els números.
Amb EntusiasMat tots els conceptes es treballen des de petits i de manera cíclica adaptats a l'edat dels nens. A P5 ja es va treballar la desena i a primer es segueix fent a través de jocs amb palets de fusta.
De moment es tracta que els infants entenguin que una desena vol dir 10 i que quan en tenim deu podem fer-ne un sac i anomenar-lo desena. Fins que no siguin capaços que davant una desena puguin dir que n'hi ha deu sense haver-los de comptar no podrem avançar.
En aquest joc es reparteixen palets de fusta en quantitats diferents a tots els alumnes i ells s'hauran d'aparellar amb el nen que tingui la quantitat de palets necessària perquè sumats als seus n'hi hagi deu. Quan trobin la parella per sumar 10 han d'anar a la taula on es comprovarà la suma i aconseguiran una goma elàstica per lligar tots els palets junts. Ja tenen una desena!

1 comentari:

  1. Lo hacen fenomenal. Muy buen comienzo de trimestre. Un saludo.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...