7 de febr. 2015

Transformacions geomètriques a cicle inicial

A partir d'un paper quadrat es proposa als alumnes doblegar-lo de manera que aconseguim dos triangles iguals. A alguns els costa veure que el que han de fer es doblegar-lo per la diagonal. Un cop aconseguit els animem a aconseguir-ne més. Alguns dobleguen el paper per l'altra diagonal, altres dobleguen per la meitat el paper ja doblegat en  forma de triangle. Seguim doblegant per aconseguir més triangles, ara toca doblegar el paper per la vertical i l'horitzontal.
Un cop doblegat el paper aconseguim quatre línies que es creuen al mig i parteixen el quadrat en vuit triangles. Els resseguim amb un color perquè es vegin millor.







I finalment una última proposta: Algú veu més de vuit triangles? Ara tots a pensar. Algú n'ha vist 10 i fins i tot 12! I altres, tot i dibuixant en diferents colors els triangles amagats que hem anat trobant, els ha costat veure'ls.
I encara una pregunta més: Hi veieu alguna figura geomètrica més? El rectangle. Ara només els més experts han estat capaços de veure-hi alguna cosa més.

I el més important com sempre: aprendre des de la diversió, la motivació i l'experimentació. I això amb EntusiasMat sempre s'aconsegueix.

6 comentaris:

  1. Molt bon treball de geometria! M'agrada també com has anat plantejant reptes als alumnes. Una abraçada.

    ResponElimina
  2. Bona feina, Lluna! M'agrada molt el plantejament, perquè els has fet pensar a partir de petites preguntes que han hagut de resoldre ells mateixos en la pràctica. Petons!

    ResponElimina
  3. M'agrada molt aquesta activitat relacionar allò que es pot veure i allò que costa més veure. Fa dies que et segueixo i una de les coses que m'han agradat d'aquestblog és el nou paradigma. A mi també m'agrada la pedagogia 3000. Els nens i nenes del tercer mileni. Si vol passar-te pel meu bloc et deixo l'enllaç: http://mestresideespercompartir.blogspot.com.es/p/blog-page_18.html.
    Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Mònica! Ara mateix vaig a fer-hi una ullada!

      Elimina
  4. Un trabajo fantástico. Muy buena semana.

    ResponElimina
  5. Gràcies a totes pels vostres comentaris. Bona setmana!
    Una abraçada!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...