23 de nov. 2015

El cargol i l'herba de poniol

S'acaba la tardor i amb ella el treball sobre el cargol fet a P4 aquest curs. I un cop finalitzat, comença l'aventura amb la maleta viatgera. Els dies que queden fins acabar el trimestre tots els nens s'aniran emportant aquesta maleta que viatjarà de casa en casa per ensenyar a les famílies tot el que hem après amb aquest conte popular "El cargol i l'herba de poniol". 

Dins la maleta podran trobar-hi el conte en català per ajudar els seus fills a explicar-lo. L'hem explicat tantes vegades que ja se'l saben de memòria! També hi trobaran el conte en anglès per aquells pares que vulguin compartir una estona en una altra llengua. També formen part de la maleta la cançó del conte, els bits amb el vocabulari treballat en el conte i finalment dos jocs: un per ordenar els animalets en l'ordre en què van apareixent  al conte i un memori d'imatges.

L'objectiu d'aquesta maleta és principalment el de compartir amb la família els aprenentatges realitzats a l'aula durant aquest trimestre i consolidar-los de pas a través del joc. A la vegada, es potenciarà l'expressió oral de l'infant, la memòria i l'organització espacial.

Amb aquesta maleta treballarem un conte a partir de les diferents intel·ligències

La intel·ligència lingüística amb l'explicació del conte i els bits del vocabulari.
La intel·ligència visual-espacial amb els jocs: memori i ordenar animals.
La intel·ligència lògico-matemàtica al ordenar i comptar els animals.
La intel·ligència cinestèsica-corporal si juguem amb la família a ordenar-los segons l'alçada o juguem a representar el conte.
La intel·ligència musical amb la cançó.
La intel·ligència naturalista es pot treballar classificant els animals i es pot preparar a casa una infusió de poniol.
La intel·ligència interpersonal al compartir els jocs amb la família.
La intel·ligència intrapersonal es treballarà si els pares ajuden a l'infant a pensar en quines coses ha après amb aquest conte i en la reflexió sobre si ha estat capaç d'explicar el conte, si recordava l'ordre dels animals, etc.






3 comentaris:

  1. Muy buena idea. Seguro que disfrutan mucho llevando la maleta a sus casas. Un saludo.

    ResponElimina
  2. Qué bonic tot el material didàctic! M'encanta el teu blog així que t'afageixo a la meva llista de preferits :)

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...