15 de gen. 2012

Fem les paus


Ara que s’acosta el dia de la Pau penso que aquest llibre pot anar bé per treballar aquest tema amb els infants. No crec que s’hagi de treballar només ara, sinó al llarg de tot el curs, però segur que anirà bé treure alguna idea per realitzar activitats o dinàmiques de grup durant aquest mes de gener.
És un llibre molt pràctic on es plantegen activitats concretes que ajuden a cohesionar el grup, a respectar-se entre ells i a sentir-se tots importants.

Petits i grans necessiten viure en entorns acollidors que ens motivin a resoldre els conflictes quotidians constructivament i amb autonomia.

FEM LES PAUS és una proposta de treball a l’aula (3-6 anys) adreçada a crear situacions de convivència que provoquin la reflexió sobre les maneres de relacionar-nos amb les altres persones.

El grup-classe constitueix el context social ideal on posar en pràctica les estratègies de mediació que fomenten la comprensió dels conflictes, la comunicació oberta, l’expressió d’emocions i sentiments, les habilitats de pensament, la participació activa i la convivència pacífica.

No hi ha dubte de que un clima de convivència positiu potencia els processos de construcció de coneixement i, alhora, educa persones capaces d’afrontar les dificultats de la vida sense necessitat de recórrer a la violència.” (text de la contraportada)

Us deixo un parell de pàgines d’exemple del que podeu trobar-hi a dins. La propera setmana faré una entrada amb alguna de les activitats que realitzem a P5.



Fem les paus. Mediació 3-6 anys : proposta de gestió constructiva, creativa, cooperativa i crítica dels conflictes, M. Carme Boqué, Yolanda Corominas, Margarita Escoll i Montserrat Espert
Ediciones CEAC, 2005

5 comentaris:

  1. Molt interessant Lluna! Tindré en compte aquesta publicació.

    Gràcies. Moltes salutacions.

    ResponElimina
  2. Genial, aquest llibre! L'haig de tornar a rellegir!!! Ofereix un munt d'activitats molt, però que molt interessants.
    Una abraçada, Lluna.

    ResponElimina
  3. Sí que és molt interessant i hauríem de realitzar moltes més activitats d'aquestes a l'escola. Potser l'ambient que es respiraria a les aules seria molt millor, però sempre ens falta temps per dedicar-lo al més necessari.

    ResponElimina
  4. Com bé diu l'Olga el llibre és genial.
    I estic totalment d'acord amb tu Lluna que hauriem de realitzar moltes més activitats d'aquests tipus a les escoles.
    Fins aviat!!!!
    Petonets!!!

    ResponElimina
  5. Sí, Magda, a veure si poc a poc ens hi anem posant, perquè als nens d'avui cada vegada els fa més falta.

    Una abraçada i fins aviat!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...