31 de gen. 2012

Fem vitralls modernistes


Continuant amb el projecte sobre Gaudí hem estat treballant algunes característiques dels edificis modernistes. Hem visitat un edifici de la ciutat on hem fet  un taller de vitralls, que hem acabat després a l’escola.
Allà els  nens han descobert que es poden fer vitralls pintant el vidre o utilitzant vidres que ja siguin de colors. Aquests últims s’anomenen emplomats perquè els vidres estan units pel plom. Així doncs, en el taller han resseguit i pintat una fulla sobre plàstic amb pintura de bombeta.





Després a l’aula han realitzat el seu propi vitrall sobre cartolina negra. Primer han dibuixat formes al voltant de la fulla que ja tenien feta i les han punxat. Han enganxat la fulla pintada i després papers de cel·lofana de colors darrere els  forats que ells havien dibuixat. D’aquesta manera han utilitzat els dos tipus de vidre per fer vitralls, els pintats i els que ja són de colors.






Amb aquests fantàstics vitralls hem pogut convertir una de les finestres de l’aula en una finestra modernista. Quin luxe de finestra! Llàstima que no les hem pogut tapar totes, sinó quedaríem a les fosques.






6 comentaris:

  1. Genial, genial, lluna!! jo també tinc en ment treballar les transparències! un petonet!

    ResponElimina
  2. Gràcies Marisol! Com els agrada tenir a les mans un paper de cel·lofana i mirar a través d'ell, de sobte tot canvia de color.
    Petonets!

    ResponElimina
  3. Molt xulo, Lluna!
    Tota una feinada!!! Aquests finestrals no tenen res que envejar als de les grans catedrals!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  4. Gràcies Olga. Potser sí que al final la classe semblarà una catedral. Els escolanets ja els tinc! Jeje!
    Petonets!

    ResponElimina
  5. Genials aquests vitralls Llluna m'han encantat.
    Quins artistes!!!!
    Petons!!!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...