25 de gen. 2012

Juguem amb Gaudí

Aquesta setmana hem iniciat un nou projecte d'art centrat en Antoni Gaudí. Per tal de motivar els alumnes davant la propera sortida que farem al Parc Güell, hem explicat el conte Juguem amb Gaudí, on els Tinatons, sis nens que protagonitzen els contes d'aquesta col·lecció, visiten el Parc. Ells tenen la sort de tenir-lo prop de casa seva i poden anar-hi a jugar una estona sempre que volen. En aquesta història els protagonistes juguen a fet i amagar i s'amaguen rere les columnes, sobre els bancs de la plaça,... però a l'hora de buscar-los a tots no troben el Pau que s'havia amagat sota el drac i havia quedat adormit. Mentre dormia ha tingut un somni en el que passejava el drac per les Rambles, per la platja,...
Aquesta col·lecció de contes m'agrada molt pel format de la lletra, de pal i lligada a la mateixa pàgina, i perquè en moltes de les narracions hi trobem un element màgic que fa pensar als nens si es pot tractar de la realitat o no. En aquest cas els alumnes han de pensar si pot ser possible que el Pau hagi tret a passejar el drac. En un primer moment sempre n'hi ha uns quants que els sorprèn però no veuen clar si es tracta d'una fantasia o no, uns quants creuen que pot ser veritat i després tenim els que tenen clar que es tracta d'un element màgic però no entenen què passa, fins que intueixen que potser està somniant.

5 comentaris:

  1. Lluna que vagi molt bé el projecte d'en Gaudí, segur que als nanos els hi encantarà.
    A mi també m'agraden molt aquests contes són una bona eina.
    Fins aviat!!!!
    Petonets!!!

    ResponElimina
  2. Gràcies lluna, un projecte molt interessant a treballar. M'ha agradat molt la recomanació d'aquest llibre. Ara, en tinc ganes de llegir-lo!

    Moltes salutacions!

    ResponElimina
  3. Gràcies Magda. Ja aniré penjant el que anem fent durant el projecte.
    Fins aviat! Una abraçada!

    ResponElimina
  4. Joel, si no coneixies els contes d'aquesta col·lecció te'ls recomano. Tots estan molt bé pels nens que s'inicien en l'aprenentatge de la lectoescriptura.
    Fins aviat! Una abraçada!

    ResponElimina
  5. Un conte ben xulo! Jo també el recomano! M'encanta Gaudí i el modernisme!
    Una abraçada, Lluna!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...