28 d’abr. 2012

Ballant per por

Dins del treball de les emocions i els sentiments estem acabant les activitats sobre la por. Es tracta d'una idea treta d'un curs que vaig fer amb la Meque Edo, Trobada entre la geometria i l'art .

És una activitat plàstica on es relacionen els sentiments, l'art i la geometria d'una manera molt original. Per començar el infants observen el quadre Ballant per por de Paul Klee, 1938


Amb 5 anys, la majoria hi veuen uns personatges que els sembla que ballen o fan psicomotricitat i pensen que estan contents. Se n'adonen que estan fets a partir de formes geomètriques i que els braços, les cames i els caps estan molt simplificats. També s'estranyen que l'artista hagi escollit uns colors tan tristos per realitzar aquesta obra.

En una segona sessió passem a dibuixar figures geomètriques sobre cartolines de diferents colors prenent com a plantilles els blocs lògics. Després les retallen.



La tercera sessió consta en pintar amb rodet una cartolina blanca del color que cada un vulgui. És important que cada alumne pugui escollir els colors de la pintura i de les cartolines, ja que aquests representaran el seu estat d'ànim.

Finalment enganxaran les figures geomètriques de cartolina sobre la base pintada i acabaran els seus personatges amb pintura negra dibuxant amb un pinzell molt prim.



 

Un cop acabada la seva obra d'art escolliran un títol que representi el que han volgut expressar en ella. La majoria de títols es refereixen  a l'activitat alegre que ells pensen que poden estar realitzant aquests personatges, ballant, saltant, fent esport....














La gran sorpresa vindrà quan descobreixin el títol original de l'obra de Paul Klee: Ballant per por. Es preguntaran com pot ser que estiguin contents si tenen por? I és que el ball pot resultar ser un bon truc per fer passar la por en moments de tensió. El ball anima i relaxa.

10 comentaris:

  1. Hola, qué recuerdos, el año pasado hice esa actividad con mis enanos y nos lo pasamos bomba, os han quedado geniales.. Un saludo

    ResponElimina
  2. Hola Lluna!
    Quina activitat més genial.

    Gràcies per compartir-la :)

    Txell

    ResponElimina
  3. Les obres han quedat genials, m'encanten !!!
    L'activitat a partir d'una obra d'art és fantàstica i segur que n'heu tret molt de profit!!!!
    Petonets guapa i bon pont !!

    ResponElimina
  4. These Paul Klee inspired projects are beautiful.
    How lovely the lines and the textures in the work of the students.

    ResponElimina
  5. Guapissíssima!!!! T'he deixat un regalet al meu bloc! http://sesmevesfeinetes.blogspot.com.es/2012/04/premi-blog-original.html
    B7

    ResponElimina
  6. Quina publicació més complerta Lluna! M'ha encantat. T'he de dir que m'encanten les obres de Paul Klee, una bona manera d'introduir-lo! Un projecte molt original. Gràcies. Petonets Lluna.

    ResponElimina
  7. M'encanta aquesta activitat! 'Es molt original! Petonets!

    ResponElimina
  8. Unes composicions genials, Lluna!
    Aquest treball és molt interessant. Potser ballar és una bona manera de fer passar la por!!!
    També tens un regalet a Petits Grans Artistes! Un cap de setmana ple de PREEEEMIIIIIS!

    ResponElimina
  9. Hola, m'agrada molt veure com les bones experiències es comparteixen i difonen. gràcies per citar un dels textos de referència i Felicitats pels resultats. Una abraçada.
    Mequè Edo

    ResponElimina
  10. Quina sorpresa més agradable poder rebre un comentari de la meva font d'inspiració. Ja fa uns anys vaig fer un curs d'estiu a l'U.A.B. on em vas ensenyar moltes coses que he intentat anar posant a la pràctica. Moltes gràcies!
    Una abraçada!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...