27 d’oct. 2012

Racons de lectoescriptura

Aquesta setmana estem entrenant el reconeixement auditiu dels sons /i/ i /u/ a través de dos dels racons d'aprenentatge. Per aconseguir que els nens desenvolupin la consciència fonològica que els durà cap a un bon aprenentatge lectoescriptor és important que sàpiguen discriminar auditivament els sons que senten en les paraules. Sempre que comencem a treballar una lletra primer de tot la busquem en els noms de tots els nens de l'aula i després comencem a buscar altres paraules que tinguin aquell so. 
Mitjançant els racons d'aprenentatge podem ajudar aquells infants que encara mostren dificultats per a identificar els sons i ho podem fer d'una manera divertida. En un dels racons es tracta de classificar imatges segons si al seu nom tenen el so de la i o de la u. En l'altre racó han de buscar imatges a les revistes el nom de les quals tingui també un d'aquests dos sons, les retallen, les enganxen en un full i després hi escriuen el seu nom a sota.



8 comentaris:

  1. Gràcies per compartir Lluna, m'encanten les teves idees per treballar la lectoescriptura! Espero que segueixis publicant els diferents racons d'aprenentatge, perquè em donen moltes idees!

    ResponElimina
  2. Ostres Lluna, em sembla molt interessant aquest treball que ens proposes. Ara m'informaré més sobre la conciència fonològica. Fantàstic! :) Molt bo!

    ResponElimina
  3. Genial, Lluna! Una proposta interessant i motivadora pels peques!
    Una abraçada, guapa.

    ResponElimina
  4. Lluna,
    comparteixo amb tu la importància de la consciència fonològica per arribar a la lectura i escriptura.
    M'agradat molt la seqüenciació de les activitats que ens presentes.
    Petonets!

    ResponElimina
  5. Una proposta molt interessant Lluna !!!!
    Crec que la consciència fonològica és de gran importància!!!
    Moltes gràcies per aquestes bones aportacions !!!
    Petonets

    ResponElimina
  6. Gràcies, ens anirà de perles per nosaltres !!

    ResponElimina
  7. Gràcies a tots pels vostres comentaris. Aquest curs estem creant material pels racons de lectoescriptura per treballar la consciència fonològica. Com que veig que us interessa ja els aniré publicant.

    Una abraçada!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...