14 de febr. 2013

Joc de consciència fonològica

Aquest és un dels jocs de consciència fonològica que hem preparat aquest curs per treballar-lo en grups reduïts. L'objectiu d'aquest joc és que els infants prenguin consciència de la importància d'un so dins una paraula. A partir de paraules de tres lletres anirem canviant-ne només una i podran comprovar que el significat és totalment diferent. D'aquesta manera se n'adonen de la importància que té una sola lletra.


Aquest joc es pot fer també amb paraules més llargues i sense recolzament visual. Aquest en concret està pensat pels alumnes de P5 que encara presenten dificultats per fer associació so-grafia i necessiten veure la imatge per poder interpretar el significat. Els alumnes poden tenir al seu abast totes les lletres de l'abecedari per confegir o si els volem facilitar la tasca els donarem només les que corresponguin a una mateixa sèrie de paraules amb dos sons iguals. Cada alumne jugarà amb una sèrie de paraules diferent.

49 comentaris:

  1. Boníssima la idea. Ho tindré en compte. Moltes gràcies per explicar-ho.
    Besitos.

    ResponElimina
  2. Mot bo. Gràcies per compartir-ho Lluna! Petonets.

    ResponElimina
  3. Pots penjar el material?? Tinc material fotocopiat d'un llibre q li diuen paraules bessones. Però aquest m'agrada més. Si pots el meu correu es crismelozamora@gmail.com. gràcies i genial les teves entrades.

    ResponElimina
  4. Gràcies Cristina. No sé com fer-ho per penjar-lo. Te l'envio al teu correu.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  5. Hola lluna seria possible que me l'enviessis a mi també aquest material, si vols després jo el puc penjar per a tothom dient PER DESCOMPTAT que és teu!
    M'interessa tot el material relacionat amb la consciència fonològica.
    Gràcies

    ResponElimina
  6. Hola Núria! Aquest sí que te'l puc enviar. Si em deixes el teu correu ho faré de seguida. I per descomptat el pots penjar després perquè arribi a tothom. Gràcies!

    ResponElimina
  7. hola, quin material més interessant! Em fascina aquest món. Em podries enviar el material? mfarre66@xtec.cat
    Moltissimes gràcies!!!!

    ResponElimina
  8. Hola, em sembla un material molt interessant. Estic buscant material per al meu racó de lecto escriptura i aquest m'agradat molt.Em podries enviar el material? mariafg_82@hotmail.com.
    gràcies d'antemà!!!!! Bon estiu

    ResponElimina
  9. Ara mateix te l'envio. Gràcies pel teu comentari. Bon estiu!

    ResponElimina
  10. em podries enviar el material al meu correu margarida_vea@hotmail.com
    Moltíssimes gràcies!!

    ResponElimina
  11. està molt bé! em pots enviar el material? gràcies
    el meu correu es: majovs_18@hotmail.com

    ResponElimina
  12. bon dia, és molt interessant!!! Em podries enviar el material a nfargas3@xtec.cat? Gràcies!!

    ResponElimina
  13. Perdoneu pel retard en contestar. De seguida que tingui un moment us ho envio. Gràcies per visitar el bloc!!!

    ResponElimina
  14. hola lluna! el material m'encnata! Me'l podries enviar a mi també?al correu sandradp74@hotmail.com. Merci!

    ResponElimina
  15. Buscant material pel racó de lecto he trobat aquest, m'encanta, està genial. Em podríes passar el material a mi també?
    cva85@hotmail.com

    ResponElimina
  16. I tant, Carol! De seguida te l'envio. Gràcies per visitar-me!

    ResponElimina
  17. Bon dia! A partir del seguiment habitual d'un altre bloc, he arribat al teu. Realment em sembla també molt interessant i a partir d'ara també en seré una seguidora habitual. Felicitats per la feina que fas i gràcies per compartir-la. La meva pregunta ara, és si em podries facilitar aquest material, la meva adreça és xenia@xeda.cat. Gràcies per avançat i felicitats de nou, per la teva tasca!!!

    ResponElimina
  18. Hola!! Enhorabona pel material! He descobert el teu bloc i m'encanta. Em podries passar el material a mi també? treballo en una escola i ens seria molt útil. Gràcies.
    gemmapujolar@hotmail.com

    ResponElimina
  19. Felcitats pel teu bloc i per la feina que fas, la trobo molt útil i profitosa per poder treballar la lectoescriptura. Estic a P5 i dos sessions setmanals fem grups lectors barrejant nens i nens de les dues classes. M´aniria genial poder treballar amb aquest material, me´l podries enviar. El meu mail és joama24@hotmail.com.
    Gràcies i enhorabona

    ResponElimina
  20. Moltes gràcies a tots per interessar-vos per aquest material i visitar el meu bloc. De seguida que pugui us l'envio però si voleu també el podeu descarregar des d'un bloc amic que l'ha penjat de manera descarregable: http://blocs.xtec.cat/recursosee/2013/11/17/treballem-la-consicencia-fonologica-canvi-de-lletra-canvi-de-paraula/#.Uovg2OIbDUU

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, estic intentant descarregar el material, però no ho aconsegueixo, em pots explicar com puc fer-ho? gràcies

      Elimina
    2. Jo tampoc sé massa bé com fer-ho des de Camaleo. Si em passes el mail te'l puc enviar. Gràcies!

      Elimina
  21. Moltíssimes gràcies!
    Gemma

    ResponElimina
  22. Gràcies per compartir tantes idees! Bons els materials que vas penjant!
    No sé si coneixes el material de Edicions l'Àlber de consciència fonològica. Són una col.lecció de jocs pèr treballar la llengua escrita, entre ells un de paraules bessones, que he recordar quan he vist la teva entrada. Et deixo el link de la descripció, pèr si vols fer-hi una ullada. El material, evidentment no està penjat però dono fe que és molt interessant!
    https://www.e-alber.com/llibres/jocs_de_consciencia_fonologica

    I com tantes d'altres que t'han escrit, també agraïria que em passessis el material: esterabsenta@gmail.com

    Gràcies! Et segueixo!

    ResponElimina
  23. Moltes gràcies pel teu comentari i per l'enllaç d'aquest material de conciència fonològica tan interessant. El coneixia d'un curs que vaig fer però com que no està penjat només en podem veure algun exemple. Serà qüestió de pensar en comprar-lo. De totes maneres amb un dels exemples que hi ha ja se m'ha ocorregut un joc per fer a l'aula. Quan el tingui fet us l'ensenyo!
    I, per descomptat que t'envio el joc!

    ResponElimina
  24. Hola lluna!!! M´ha encantat aquest material i hem resultaria molt útil per treballar amb els alumnes. Me´l podries enviar al correu catim29@hotmail.com. Moltes gràcies!!!

    ResponElimina
  25. Hola Lluna. Jo estic fent les pràctiques de menció de AL i m'agradaria fer aquest joc. me pots enviar el joc? És molt interessant. Gràcies.
    El meu correu es lauramoreda@yahoo.es

    ResponElimina
  26. Hola!!! Felicitats pel teu blog!! Em sembla super interessant aquest material, me'l podres enviar? El meu correu es mpere728@xtec.cat Gracies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies! Ara mateix te l'envio. Bon estiu!

      Elimina
  27. Enhorabona pel blog Lluna, els materials que presentes són realment molt interessants.Em podires enviar aquest material en concret? Crec que m'anirà molt bé per a treballar amb un infant al qui faig classes de reforç durant l'estiu. Moltes gràcies! Bon estiu!

    ResponElimina
  28. Perdona, me oblidat de donar-te el meu correu, és ines_27@hotmail.com Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Ines per visitar el meu blog. Ara mateix t'ho envio. Bon estiu!

      Elimina
  29. Molt i molt interessant! Em podries passar a mi també el material. Em podria anar molt bé pels nens de p5 amb dificultats. Gràcies i felicitats! justicia.laura@gmail.com

    ResponElimina
  30. Hola! Jo sóc mestra d'aula d'acollida. Buscant activitats pel treball de la consciència fonològica he trobat el teu blog. Em podries enviar aquest material a els.aeiou@gmail.com? Està molt i molt bé! Moltes gràcies!!!! ^^ Elsa

    ResponElimina
  31. Hola! Sóc mestra d'educació infantil i aquest curs a P5 m'han demanat treballar la consiència fonològica. M'ha agradat molt el teu bloc. Em podries passar el material el meu correu és jgalia@xtec.cat Moltes gràcies Jessica

    ResponElimina
  32. Moltes gràcies a totes dues pels vostres comentaris. Ja us he enviat el material. Espero que us sigui útil.

    ResponElimina
  33. Hola lluna, sóc l'Anna . Sovint consulto el teu bloc perquè hi trobo idees molt interessants i materials molt útils com aquest que evidentment m'agradaria que m'enviessis, el meu correu és aserra5@xtec.cat. Gràcies per compartir-ho.

    ResponElimina
  34. Hola lluna!
    Buscant material per treballar amb els meus alumnes de P4, acabo de veure la teva proposta. Et faria res compartir-la?
    lamaletadelprecinema@gmail.com
    Moltes gràcies,
    Txell

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant Txell! De seguida te l'envio.
      Una abraçada!

      Elimina
  35. Hola Lluna!
    Acabo de topar amb aquest material i m'ha encantat. Si me'l poguessis enviar, m'anirà molt bé per fer-ho servir amb alguns dels meus alumnes. El meu correu és: jesilugu@gmail.com
    Moltíssimes gràcies.

    ResponElimina
  36. Hola! a mi també m'aniria molt bé. Estic cercant material per treballar lecto a P5. El meu correu és marga.gs@gmail.com
    Gràcies

    ResponElimina
  37. Hola lluna, em podries enviar a mi també el material? T 'ho agraixo molt. Moltes gràcies
    Correu: nrivero@santoangel.org

    Neus

    ResponElimina
  38. Hola lluna! Gràcies per compartir la teva tasca amb nosaltres! Jo també voldria aquest material merci
    Elisabet.anar@gmail.com

    ResponElimina
  39. Bona nit,

    Em pots enviar aquest material a mi també?
    El meu mail és: vale1710@outlook.com

    Moltíssimes gràcies

    ResponElimina
  40. Hola! primerament et felicito pel bloc i totes les activitats i materials que comparteixes! i segon, aprofito, per demanar-te si em podries enviar aquest material per correu. (cris.fontcu@gmail.com). Moltíssimes gràcies!!

    ResponElimina
  41. Hola! a mi també m'agradaria que m'enviessis el material quan tinguis un moment, l'he trobat molt útil! Et deixo el correu, moltes gràcies!! jfont259@xtec.cat

    ResponElimina
  42. Trobo molt interessant el la idea! Podríes enviar-me el material també? El meu correu és rdalmase@xtec.cat.
    Moltes gràcies per compartir!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...