16 d’abr. 2013

Transformacions geomètriques

A partir d'un cilindre de cartró hem plantejat un repte als nostres alumnes. Partint del coneixement d'aquest cos geomètric com a objecte de volum, havien d'aconseguir convertir-lo en una figura plana. La proposta de passar del volum al pla s'ha fet de manera totalment lliure per tal que poguessin pensar de quina manera podien fer-ho.
Han començat a investigar per la classe buscant material que els ajudés fins que a un se li ha ocorregut aixafar-lo amb un corró. Al veure-ho, els altres han pensat que era una bona solució i alguns també han provat d'aixafar amb la mà.


Un cop observat el resultat hem pogut comprovar que no havien aconseguit una figura plana ja que es tornava a obrir al deixar d'aixafar-la i podíem ficar-hi la mà a dins. Tots han començat a tornar a pensar com fer-ho i uns quants han pensat que posant-hi pega a dins ja no s'obriria. Només un ha tingut la brillant idea de tallar el cilindre amb unes tisores per tal d'obrir-lo aconseguint d'aquesta manera un rectangle. A la majoria els ha semblat que era la millor manera de passar del volum al pla.



Ara només ens faltava fer el contrari. A partir d'un rectangle de cartolina han hagut de convertir-lo en un cilindre. Aquesta vegada si que els ha resultat molt fàcil a tots i enrotllant la cartolina de seguida han tingut el cilindre fet.


3 comentaris:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...