12 de març 2014

Comptem de dos en dos

Comptar de dos en dos era una feina que deixàvem pels grans de primer. A P5 no ho havíem treballat mai, però aquest curs, amb EntusiasMat, estan aprenent molt i tot d'una manera tant fàcil que s'atreveixen a tot.
Amb els bits dels números que passem cada matí hem jugat a comptar de dos en dos. Posats en línia a terra han anat saltant-los i dient en veu alta el número on queien. Ho han fet començant pel dos i també començant per l'u. D'aquesta manera van escoltant la sèrie numèrica dels nombres parells i la dels imparells.
Després hem passat els bits de dos en dos però quan veien un número havien d'encertar el que sortiria després.
Finalment han explicat quins trucs han fet servir per saber quin número venia després del que havien vist sabent que n'havien de saltar un. Alguns han dit que pensaven el següent amb el cap però no el deien, altres s'imaginaven la tira de números tal i com els havien saltat i alguns ho comptaven amb els dits. D'aquesta manera també hem pogut veure que tots tenien estratègies diferents i que totes eres vàlides.
Aquí hem treballat la intel·ligència lògico-matemàtica a través de la intel·ligència espacial i la corporal-cinestèsica. I el més important com sempre és que mentre aprenen s'ho passen molt bé.





1 comentari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...