10 de set. 2014

El racó d'intel·ligència musical

Després d'un descans torno amb la programació pels racons d'aprenentatge des de les intel·ligències múltiples. Ara toca parlar del racó d'intel·ligència musical.
Els alumnes que tenen un bon potencial en aquesta intel·ligència tenen facilitat per retenir a la seva memòria melodies i cançons, mostren interès per tocar algun instrument, els agrada escoltar música i cantar. Per tant, la seva memòria és més efectiva quan està relacionada amb la música. Són nens que recordaran millor les coses si les diuen cantant.
Aquesta intel·ligència desenvolupa en els infants una bona memòria auditiva i facilitat per la discriminació de sons. Per aquells alumnes que no mostrin aquest potencial serà important entrenar la seva oïda per poder millorar.
A l'hora de treballar aquesta intel·ligència des dels racons caldrà disposar d'auriculars perquè els nens puguin escoltar sons sense molestar els altres companys i per poder-se concentrar millor en el que escolten ells. També serà important disposar d'ordinador, ja que existeixen molts recursos a la xarxa.
El fet de tenir bona memòria auditiva ajudarà els infants a recordar el que escolten de forma oral. Molta part de la informació es transmet oralment i l'atenció auditiva pren molta importància a l'escola. Per tant, no es tracta només que siguin bons amb la música, sinó que tot el que treballem des del punt de vista auditiu els facilitarà més eines i estratègies per millorar la comprensió i la memòria.



Les activitats que ens hem programat per realitzar dins el racó d'intel·ligència musical al llarg de l'Etapa d'Educació Infantil són les següents:

-Loto de sons d'animals de granja (imatges).
-Discriminació de sons de fenòmens atmosfèrics relacionant-los amb imatges reals.
-Joc d'endevinar l'animal escoltant el so que imita un nen del grup (ell té la targeta amb l'animal dibuixat que li ha tocat imitar).
-Comptar quantitats a partir dels cops que faci el company (picant de mans) amb els ulls tapats o d'esquena.
-Loto de sons de sorolls quotidians (de casa).
-Sàlix i els sentits: Oïda (JClick): Joc de relacionar imatges amb el seu so.
-La Martina i els sentits (JClick): Relacionar sons d'animals amb la seva imatge.
-Joc de relacionar sons d'animals amb la imatge (JClick)
-Jugar a El bosc de la música (joc de discriminació de sons d'instruments musicals i en relació als sons dels animals)
-Endevinar de quina figura geomètrica es tracta a partir d'escoltar els cops que el company fa sonar el triangle.
-Pere i el llop (JClick): Joc de relacionar els instruments musicals amb els personatges del conte.
-Ordenar campanetes que sonen diferent (d'agut s greu).

Us deixo un enllaç al banc de sons INTEF.

1 comentari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...