13 d’oct. 2014

Fem parelles de cartes

Les cartes són un material manipulatiu ple de possibilitats matemàtiques. Amb qualsevol tipus de cartes podríem trobar moltíssims jocs per fer des de les primeres edats fins a més grans. EntusiasMat també incorpora les cartes per jugar a l'aula amb els petits d'infantil i proposa molts jocs per fer amb elles. Aquesta vegada l'activitat proposada es farà utilitzant un joc de cartes de números i un joc de cartes de punts. Es tracta de col·locar els dos jocs de cartes sobre la taula cara avall. Jugarem per parelles i els nens hauran de destapar una carta de cada pila cada vegada. Si el nombre de punts coincideix amb la grafia del número de l'altra carta el jugador guanya i se les queda, si no coincideixen les tornem a deixar sota la pila i seguim jugant.
Un joc molt senzill i adequat per P5 que a mida que hi vagin jugant i coneixent les cartes de punts ja no els farà falta comptar-los per saber quants n'hi ha. A primer cop d'ull ja ho sabran. En principi es farà amb els números fins el deu, però si ja en tenen un bon domini se n'hi poden anar afegint més fins el 20.






3 comentaris:

  1. Bon material per associar la grafia i la quantitat, Lluna. Jo en tenia un de molt més simple, fet a mà, que s'ha anat fent malbé. I és una feinada elaborar tantes cartes. Aquestes que teniu vosaltres qui les edita? (Gràcies per compartir).
    Salutacions,
    Marta / TresQuatreiCinc

    ResponElimina
  2. Hola Marta! Aquestes cartes pertanyen al material del projecte EntusiasMat de l'editorial Tekmanbooks. Gràcies pel teu comentari.
    Una abraçada.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...