18 de gen. 2012

Tots al cotxe!

Un cop a la setmana treballem les matemàtiques a partir del joc amb la meitat del grup. És una manera d'aprendre passant-s'ho molt bé. Avui us presento una activitat que vam fer fa uns dies amb els cliks. 
Preparem un cotxe en una taula i uns quants clicks en una altra taula o suficientment allunyats del cotxe perquè els nens s'hagin de desplaçar per agafar-los.
L'objectiu és que omplin el cotxe sense deixar cap plaça buida. En aquest cas el cotxe tenia sis places.



Es tracta que els infants vagin omplint el cotxe de la manera que els vagi més bé. Quan ja han passat uns quants nens a realitzar l'activitat els preguntem com ho han fet i ens han d'explicar si primer han comptat o si han anat agafant els ninos un a un fins que se'ls han acabat els seients,... Després es tracta de plantejar-los un repte als que queden. Com ho farieu per aconseguir desplaçar-vos el mínim de vegades possible? Ara a cada un que ho fa li comptem les vegades que s'ha desplaçat i el següent intenta millorar-ho, fins que van veient que si primer compten els seients i després els ninos se'ls poden emportar tots d'una sola vegada.




Mentre realitzen l'activitat també podem anar anotant el nombre de cliks que agafen cada vegada fins a tenir el cotxe ple i ens aniran sortint les diferents descomposicions del número 6 i així anirem introduint el concepte de suma.
Amb aquestes estratègies i habilitats de pensament aniran fent una bona base de cara a la primària i s'ho passaran molt bé fent matemàtiques.

Aquesta activitat i altres relacionades amb les estratègies eficients pel càlcul les podeu trobar a la Llicència d'estudis de la Carme Barba.

4 comentaris:

  1. I tant que s'ho passen bé i tot jugant van aprenent.
    M'encanta fer activitats d'aquest tipus a l'aula i almenys un cop per setmana intentem fer-ne alguna.
    Gràcies per compartir-ho Lluna.
    Una abraçada!!!!

    ResponElimina
  2. carme barba cbarba@xtec.cat7 de des. 2012, 20:41:00

    El teu bloc és un bon recull d'activitats i m'agrada molt com les presentes. Penso però que hauries de referenciar les activitats que hi poses tan per respecte als autors com per què si els mestres puguin contextualitzar-les amb el seu document original. L'activitat del cotxe i alguna altra està publicada a la meva llicència d'estudis i referenciada en algun altre bloc. No em sap greu que l'hagis posat, al contrari, sóc absolutament partidària de compartir les experiències però si que has de dir d'on ha sorit

    ResponElimina
  3. Em sap molt greu Carme. Sempre poso el lloc de referència a les activitats que publico però aquesta la fem a l'escola i no era conscient que hagués sortir de la teva llicència d'estudis. Espero que no torni a passar i gràcies per avisar-me i per visitar el meu bloc.

    ResponElimina
    Respostes
    1. D'acord, gràcies per la teva resposta.

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...