11 de gen. 2012

Una mar pels dofins

Aquest curs som la classe dels dofins i per poder enganxar uns dofins que havíem fet amb collage (no us els puc ensenyar perquè no vaig fer fotos i ja els tenen a casa), vam fer un mar per a ells.
La tècnica utilitzada per fer aquest mar va ser el monotip amb pintura. Primer vam col·locar un plàstic sobre la taula i a sobre i vaig tirar la pintura intercalant blau, magenta, blau, groc, blau, magenta,... De manera que el magenta no estigui mai al costat del groc, sinó sortiria el taronja, que no ens interessa per fer la mar. Així doncs, obtenim diferents tonalitats de blaus i liles. També s'hi pot afegir una mica de blanc perquè els colors no quedin tan foscos.


Els nens comencen a barrejar la pintura amb les mans i poden gaudir durant una estona del tacte i el plaer d'embrutar-se les mans, ja que sobre el plàstic la pintura no s'asseca. Després hi han de dibuixar les ones del mar amb el dit. Quan ja estiguin convençuts de la seva producció posem la cartolina a sobre, l'aixequem i ja tenim una mar pel dofí.



Aquesta mateixa tècnica la podeu veure utilitzant el fang al blog PETITSGRANSARTISTES  i utilitzant la xocolata al blog El pavelló d'Infantil.

6 comentaris:

  1. Uau! Lluna, moltes gràcies per compartir la teva experiència. M'ha semblat molt bonic el mar que heu fet... T'agafo la idea per fer-la servir un dia.

    Moltes salutacions!

    ResponElimina
  2. Genial aquesta tècnica Lluna, m'encanta.
    Ja tinc ganes de provar-ho jajajjaaja
    Petonets!!!

    ResponElimina
  3. Que haig de dir!!!
    En primer lloc agrair-te la referència a petits grans artistes.
    I en segon... gràcies per encomanar-nos les ganes de crear i imaginar.
    Simplement gràcies.

    ResponElimina
  4. Gràcies a vosaltres pels vostres comentaris. Aquesta activitat és fruit d'un curset d'estiu que vaig fer i que n'estic traient molt profit.

    Petonets!!!

    ResponElimina
  5. Que xuli per traballar els diferents tipus de grafismes. És super adient per treballar des de P3. Sobretot que es poden embrutar en quantitat :).
    Gràcies

    ResponElimina
  6. molt bona idea! Gracies per compartir la tecnica!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...