19 de febr. 2012

El joc dels pomers

Aquest joc l'hem realitzat a les sessions de  desdoblament on treballem el raonament matemàtic a través del joc i la manipulació de material. El joc consta de dos pomers amb velcros, pomes i un dau gegant. Els alumnes formen dos equips i es tracta d'anar tirant el dau alternativament i omplint de pomes segons el número que hagi sortit. L'equip que aconsegueixi omplir primer tot el pomer, ha guanyat. Però el més important del joc són les preguntes que ha d'anar fent la mestra mentre juguen: -Quin pomer té més pomes?, -Quantes més?, -Si al pomer hi ha cinc pomes i el dau diu que ara n'hi heu de posar tres més, quantes en tindreu?, -Quantes pomes us falten per omplir el pomer?,....

Un cop acabat el joc es torna a jugar amb els pomers plens i el dau ens dirà quantes pomes s'han d'anar traient cada vegada. Ara aprofitem per fer preguntes de resta.

Amb aquest joc els nens s'ho passen bé i comencen a calcular realitzant sumes i restes mentalment i amb números més elevats dels que estan acostumats. Les preguntes que es fan han de ser fàcils perquè puguin contestar tots i també més difícils perquè els infants que tenen més facilitat pel càlcul hagin de fer un esforç.

Aquest joc, un cop realitzat amb tot el grup es pot repetir en petit grup com a racó d'aprenentatge on els nens, que ja coneixen la dinàmica, podran jugar-hi sols.

5 comentaris:

  1. Lluna, m'ha agradat moltíssim. Trobo que és una fantàstica manera de treballar les matemàtiques. Moltes gràcies per compartir-ho amb nosaltres. Estic aprenent moltes idees de vosaltres.

    Petonets!

    ResponElimina
  2. M'encanta!!! Una manera divertida de treballar les mates!
    Un petonet ben fort!

    ResponElimina
  3. Gràcies Joel. És el que té ser bloggaire, tots aprenem de tots.
    Gràcies Olga. Si sempre poguésssim tenir mig grup segur que ho faríem tot més divertit.

    Petonets!

    ResponElimina
  4. Hola! m'agradat molt aquest joc. Jo el vull fer a P4, però no treballen fins el número 10. Fins quin número ho treballarieu, el 5?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Gisela! Gràcies pel teu comentari. A P5 l'utilitzem per comptar, sumar, restar, comparar quantitats, però a P4 si només aneu fent tirades de dau per anar afegint pomes, amb la quantitat que surt al dau, ho podeu fer perfectament. Els nens acostumen a saber més números i a comptar-los amb quantitats superiors a les treballades a l'aula. Una abraçada!

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...