1 de des. 2013

Calendari d'Advent amb les TIC

Aquest curs a P5 hem volgut fer un calendari d'advent diferent als que portàvem fent aquest últims cursos en els que els nens feien un intercanvi de dibuixos i missatges nadalencs (vegeu anteriors posts).
Aquesta vegada hem volgut integrar les TIC en el nostre Calendari d'Advent ja que disposem de pantalla digital que ens facilitarà aquesta tasca.
La recerca d'activitats adients ha estat possible sobretot gràcies a Educació i les TIC que fa uns dies va publicar un recull de recursos i jocs a la xarxa:

http://www.educacioilestic.cat/2013/11/30-recursos-i-jocs-per-gaudir-del-nadal.html

Així doncs, passo a explicar-vos com hem elaborat aquest calendari que oficialment avui comença. Primerament hem preparat un arbre de nadal per la classe que serà la base del calendari. Aquest arbre l'hem fet entre tots estampant mans amb diferents tons de verd en forma d'avet.



Després cada nen ha fet la seva bola per l'arbre. Amb una peça de fusta com a plantilla han dibuixat un cercle sobre una cartolina brillant (vermella, daurada o platejada), després han fet el mateix amb una mida de cercle més petit sobre paper de regal i finalment han dibuixat un cor sobre cartolina ondulada. Per retallar el cor alguns han necessitat la nostra ajuda ja que aquest tipus de cartolina és força dur. Després han enganxat el cercle petit sobre el cercle gran i a sobre el cor. Darrera hi han escrit el número i l'han decorat amb retoladors daurats i platejats.



Ordenarem les boles segons el seu número i les col·locarem en fila sota la pissarra preparades per començar. Cada dia anirem enganxant la bola corresponent a l'arbre fins que ens quedi tot ben decorat.

El problema del calendari d'advent a l'escola és que hi ha dies, caps de setmana i dies de festa, en què no som a l'escola i quan tornem el dilluns se'ns han acumulat els dies. Llavors hem de destapar tres o quatre números de cop i el trimestre també s'acaba abans del dia 24 i l'últim dia ens passa el mateix. Aquesta vegada hem pensat que encara que les boles sí que les haurem de penjar seguint els dies del calendari, les activitats preparades només les farem els dies que estem a l'escola, sense acumular dies passats.
Aquesta setmana que comença doncs tenim quatre activitats preparades que sortiran del calendari d'advent per donar una sorpresa als nens. 

El dilluns apareixerà el poema que s'hauran d'aprendre per dir-lo a casa el dia de Nadal. 

http://unpolsimdesal.blogspot.com.es/2013/11/poema-de-nadal-de-la-joana-raspall.html


Dimarts un conte: "El petit avet":

http://www.edu3.cat/Edu3tv/Fitxa?p_id=7894&p_ex=avet&p_num=3

Dimecres un joc:

http://www.interdidactica.com/jugar.php?lan=ca&game=na002
Clica sobre la imatge per accedir-hi

I dijous una cançó:
         
 No us perdeu les activitats de la propera setmana!                                    

6 comentaris:

  1. lluna,
    us ho passareu genial amb aquest calendari d'advent.
    Felicita a la colla de P5 ha quedat un arbre preciós.
    Petonets
    Carme

    ResponElimina
  2. Lluna m'encanta aquest calendari d'advent i de ben segur que els de P5 disfrutaran moltíssim !!!
    Molt bona idea !!!!!
    Petonets i bona setmana

    ResponElimina
  3. ¡Me encanta vuestro calendario de Adviento! Una gran idea. Un saludo.

    ResponElimina
  4. M'agraden aquestes idees! I el que trobo més important, es que ho han fet els nens i se n'han de sentir orgullosos. Una abraçada

    ResponElimina
  5. Moltes gràcies pels vostres comentaris. Els dofins i els gats s'ho estan passant molt bé amb les activitats amb què els sorprèn cada matí el Calendari d'Advent.

    ResponElimina
  6. Gràcies a tu per la menció. Me n'alegro que et siguin útils les publicacions... Això és un no parar, eh? Salut Lluna. :)

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...